Fel om hyresrätter i Salem

Residential Construction

SCB och Vänsterpartiet har gått ut med uppgiften att Salems kommun inte byggt några hyresrätter på fem år. Det är fel. Tyvärr har de hyresrätter som byggts inte rapporterats in till SCB.

Rätt uppgift är att 16 hyresbostäder byggts de senaste fem åren, motsvarande 7% av det totala byggandet. Det kan låta småttigt, men då ska man veta följande.

Salem är en liten kommun där över 70% av marken är naturreservat och vattenskyddsområde för Stockholm Vatten. Där går det inte att bygga. Resterande del utgörs av tätorterna Salem, Söderby och Rönninge samt några grönområden. Ett grönområde har nyligen blivit naturreservat, ett annat är på gång. Söderby Park med omkring 400 bostäder har byggts ut under tio år och är ännu inte avslutat.

Kommunens möjligheter att utveckla bostadsområden är alltså begränsade, men när det sker ser vi alltid till att förhandla så tufft vi kan med byggbolagen, för att få fram en viss andel hyresrätter. Så har skett när det gäller Rönninge centrum (26 hyresrätter av 115). Så kommer också att ske när vi ska försöka få igång Salems centrum, under nästa mandatperiod.

För oss moderater är det viktigt med ett varierat utbud av bostäder: ägande, bostadsrätt och hyresrätt. Det ger valfrihet och underlättar för såväl yngre som äldre att kunna bo kvar i kommunen.

Intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s