Om mig

Jag är kommunalråd för Moderaterna i Salem, sydväst om Stockholm. Jag bor i ett radhus i en av Sveriges yngsta kommuner (sett till genomsnittsåldern). Historia, samhällsfrågor, foto, resor, musik, sport i allmänhet, golf och tennis i synnerhet, är särskilda intressen.

Jag föddes i Aspudden 1958, (mitt under fotbolls-VM i Sverige), växte upp i Gamla (nuv. Östra) Skogås och Trångsund. År 1973 flyttade min familj till Salem. Jag gick nian i Säbyskolan och därefter naturvetenskaplig linje i det då nybyggda Tumba gymnasium. Därefter blev det studier i ekonomi, statsvetenskap m m på Stockholms universitet. Jag har arbetat för Moderaterna i Botkyrka, som informationschef och VD på Svenska Taxiförbundet 1986-1995, samt som lärare och egen konsult 1995-1998. Kommunalråd blev jag 1998 efter att ha varit fritidspolitiker sedan 1977.

Som kommunstyrelsens ordförande är jag ansvarig för kommunens ekonomi, fysisk planering, näringlivsfrågor m m. Som ende heltidspolitiker i kommunen får jag också mycket frågor, synpunkter och påstötningar från Salembor och Rönningebor. Jag är också ledamot i landstinget, dess trafiknämnd, landstingsstyrelse och 1:e vice ordförande i miljöberedningen.

Du når mig i kommunalhuset i Salems centrum, via mail lennart.kalderen@salem.se eller på telefon 070-623 29 00. Postadressen till kommunen är:

Salems kommun
144 80 Rönninge

14 kommentarer på “Om mig”

 1. Hej hej! Kul att se din blogg. Vet inte om detta är rätt plats, men jag har haft en diskussion med en läsare på min blogg som rör dig. Det handlar om Tegellöt. NB! Jag är absolut helt opartisk i denna fråga, trots mitt påbrå 🙂 Mina tankar är faktiskt helt mina egna ,-)
  Har du lust kan du ju kika runt på min Salem-blogg! Den växer sakta men säkert, om än inte i antal läsare. Här är länken till diskussionen jag pratade om: http://kariansnes.wordpress.com/torp-gardar/batsmanstorpen/nr-99-tegellot/!
  Hälsningar Kari ”gammal Salembo” Ansnes

  1. Hej Kari! Intressant blogg du ordnat, jag läste en hel del direkt. Jag har kommenterat inläggen om Tegellöt.

   Med vänlig hälsning / Lennart Kalderén

 2. Hej igen Lennart! Nej bild kan inte klistras in här.
  Jag provar i stället en länk till min bild, i Dropbox:
  http://db.tt/17xBZdbl

  Jag ser vyn ofta, och jag tänker på den kommande förändringen av Rönninge Centrum.
  Denna plats karaktäriseras idag av bilar, storlek, asfalt, lastkaj, apparater på vägg, ljudskapande, TV-master, frånvaro av estetiska inslag.

  Jag vet inte varför det har blivit så, men önskar naturligtvis ett annorlunda tänkande, när nya centrumet planeras. Mer träd, grönt, koppla serveringen till det gröna, en porlande bäck… Nä, men det vore fint med något bättre än alla hårda ytor som nu finns på Rönninge Torg.

  Med vänlig hälsning
  Valter Isander
  Rönninge
  Ps om bildlänken inte funkar, kan jag maila bilden, och du lägger upp den. WordPress kan ju lägga ut bildfiler.
  V

 3. Jo, bäck finns ju redan…
  I Högsjö (Södermanland, Vingåker västra, bruksdamhälle) ska det bli fontän, de har ett gammalt förhållande befolkning-fabrik-kommun, och orten är både väldigt välhållen och en arbetande industri (pappersfilt, Voith AB). Kanske vår by är för stor, för nära Stockholm för sådana relationer.

  F.ö. – är det ok att lägga sådana här inlägg här på din blogg? Den är kanske för privata ärenden.
  Med vänlig hälsning
  Valter Isander

 4. Kan du göra nånting för att trafiken ska fungera bättre har i Salem. Det är kaos tiderna passar inte med pendeltåget och nu båda bussarna 725 0ch 708 har samma tiderna och alltid åker tomma. Tack

  1. Hej Maggi, tack för kommentaren!
   Vi känner till detta och har diskuterat det med SL många gånger. SL säger då att det beror på att såväl 708:an som 725:an har prioriterad passning i Tumba. Varför då? Jo, det är fler passagerare som reser dit än till Rönninge, även salemsbor. Dessutom är det fler bytespunkter från Tumba. SL måste då göra en prioritering eller sätta in fler bussar. Då blir det en prioriterad passning och istället kan fler bussar sättas in på nya linjer. Vi har svårt att invända mot det resonemanget.
   Med vänlig hälsning / Lennart Kalderén

 5. Du håller psykisk misshandel kommunens minoritets folk du ta inte den asvaririg va du lovat du sjävan valt diskriminering linje vi åter kommer ni bryter sweriges lagen kommunen men du vill inte första den vi vet mycket mera va du tror

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s