Vad är det bästa för ungdomsfotbollen?

1601BildKonstgräsArgument
Rönninge Salem Fotboll har under ett par år föreslagit att den lilla 7-mannaplanen vid Salemsvallen skulle få konstgräs. Inför 2016 var det dags för politiskt beslut. Då har Socialdemokraterna, Liberalerna och Centern istället föreslagit att konstgräset ska läggas på Orrens bollplan uppe i Salem. Motivet tycks vara något slags ”rättvisetänkande” – eftersom Rönninge har konstgräs på Berga och naturgräs på Salemsvallen (båda 11-mannaplaner), ska nu kommundelen Salem kompenseras. Vi moderater tycker inte att det är rätt sätt att angripa frågan.
Men, borde vi inte lägga planen i kommundelen Salem så att spontanfotbollen uppmuntras? Konstgräsplanen ska i första hand användas av omkring 400 ungdomar i Rönninge Salems Fotbolls ungdomsverksamhet. Det innebär träningar och matcher på i stort sett all tillgänglig tid. Kommunen ska hjälpa RSF med att göra det bästa möjliga av resurserna, inte splittra dem.
Spontanfotbollen är långtifrån mindre förekommande än för 20-30 år sedan. Idag spelas den mest på våra ”Kulan-anläggningar” (minifotbollsplaner med konstgräs) och de finns gott om dem i Salem. Om det skulle finnas ett stort intresse för spontanfotboll i kommundelen Salem, där man vill spela på andra planer än ”Kulan-anläggningarna”, då finns naturgräsplanen på Prästbodaängen. Naturligtvis kan vi diskutera konstgräs på större planer i Salem, men då ska det ske efter en vederhäftig utredning, inte som något slags politiskt projekt. En konstgräsplan på Orren skulle knappast vara tillgänglig för den dagliga idrottsundervisningen. Det handlar om drygt 10 minuters gångväg från Skogsängsskolan och Säbyskolan, fram och sedan lika lång tid tillbaka.
Kommunfullmäktige bör placera konstgräsplanen där den gör mest nytta. Vid Salemsvallen finns omklädningsrum, toaletter, parkering och buss. Vid Orren finns inget av detta. Det gör beslutet självklart, tycker vi moderater. Kommunfullmäktige avgör frågan på torsdag 18 februari. Debatten webbsänds på www.salem.se .
Artikel i Dagens Salem                                         Fullmäktiges handlingar

3 kommentarer på “Vad är det bästa för ungdomsfotbollen?”

  1. Utan att vara politisk färgad. rättvisefrågan, i Salem har de ishall och bibliotek, samt stora fina gräsytor, två mindre konstgräs plan för spontan spel…

  2. Salemsvallen är bra, Tyvärr kan inte lampan som lyser upp planen va på då det stör boende i området. Så Kalderens förslag är så jävla dåligt precis som hans politik i Salems kommun.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s