En kväll på vandring i Salem

1601Nattvandrare

Det har varit lite oroligt i Salem i veckan, med bråk mellan ungdomar och en inbrottsvåg. Polisen har haft särskild uppmärksamhet på vår kommun. Diskussionerna på sociala medier har varit många. Därför följde jag med Nattvandrarna på några timmar. Vi var totalt 16 personer i gula jackor som samlades i Ungdomens Hus och cirkulerade ned mot Salems centrum och Rönninge.

Det var gott om folk på fritidsgården och på fredagsfotbollen i Skogsängshallen. Polisen var på plats och kunde rapportera att läget var lugnt. Även fredagsfotbollen samlade många ungdomar som spelade korta matcher dock med snyggt icke-fysiskt ”trixande” utan glidtacklingar, under en föredömligt strikt domarinsats. Vi hann med en titt in i Ishallen där det var disco.

Det kändes bra att försöka göra nytta utan att sitta bakom ett mötesbord och svinga ordförandeklubban. Vi följde med några ungdomar på en längre promenad hem. Vi pratade med många som var ute. Det är möjligt att en del känner sig påpassade, men några av kollegorna försäkrade att de flesta tycker det är bra med vuxna ute. Helt säkert har det god förebyggande effekt att se gruppen av gula jackor på strategiska platser.

Det fanns två irritationsmoment igår. Det åkte omkring bilar och kastade smällare vid ett antal tillfällen. Polisen har fått uppgifter att gå vidare med. Den andra irritationen får jag ”ta med mig”. På ett större område uppe i Salem var belysningen tyvärr släckt, längs Söderbyvägen, från Bistigen bort till Kantarellstigen samt på gång- och cykelvägar inne i det området. Det måste åtgärdas.

Vi gick mycket, vi pratade och skrattade och jag får tacka detta enträgna gäng av nattvandrare för en trevlig kväll. Du kan kontakta Nattvandrarna i Salem här:  Nattvandrarna.

SödertäljePolisen

Salems kommun

Mitt i     1     2

Södra Sidan

 

Intressant?

 

2 kommentarer på “En kväll på vandring i Salem”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s