Bättre busshållplats vid Rönninge gymnasium

(Karta från eniro.se)

I en kommun som vår kan en busshållplats diskuteras mycket noga. På dagens Tekniska utskott togs beslut om hur hållplatsen vid Rönninge gymnasium ska se ut. Dessutom spikades förslag om breddning av Dånviksvägen i ”bergspasset”, som egentligen är den äldsta järnvägsbanken, innan tunnlarna anlades.

Miljö- och Samhällsbyggnadsförvaltningen (MSB) hade föreslagit en timglashållplats till en kostnad av drygt 700 000 kr, för att göra största möjliga trafiksäkerhetsinsats. En timglashållplats är ett alternativ om trafiken inte ligger över 750 fordon per timme. Utanför gymnasiet är frekvensen som mest 250 fordon per timme på morgonen.

Vi politiker föredrog dock ett billigare och enklare alternativ. Det blir en kantstenshållplats med minimalt markintrång, men heller ingen avsmalning av vägen, till en kostnad av ca 370 000 kr. Argumentet är främst att en timglashållplats må vara trafiksäker, men det skulle uppstå kösituationer på Sandbäcksvägen vid vissa tider under morgon och eftermiddag. Vi vill inte begränsa kapaciteten på denna genomfartsgata i Rönninge.

Samtidigt med detta jobb kommer så mycket som möjligt av bergsklacken på motsatta sidan, mellan gymnasiets parkering och lastkajen att sprängas bort. Anläggningsarbetena utförs inför höstterminsstarten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s