Alliansens budgetförslag 2018-2020: Nya gång- och cykelvägar

Tre nya gång- och cykelvägar (GC) och en förstudie ingår i Alliansens budgetförslag för de kommande tre åren. En del ingår i de områden i västra Rönninge där gator och vägar ska byggas ut.

Alliansen föreslår nya utbyggnader av kommunens gång- och cykelvägsnät (GC). Realiserandet av kommunens gång- och cykelplan drivs vidare. Gång- och cykelvägen genom Karlskronaviken (1), näset över Dånviken mot Östertälje inleds före årsskiftet. Förnyade insatser sker för att uppdatera genomförandeavtalet och utföra fler undersökningar för att kunna bygga en bro med god stabilitet. GC-väg byggs också genom Solliden mot Toredal (2). Den sista delen av GC-bana/GC-väg från Rönningevägen mot Salemsvägen (3) ska planeras och genomföras i samband med Södra Hallsta-projektet. Här finns ett vägval: antingen fortsätta på Rönningevägen mot Rönninge centrum eller också gå genom Södra Hallsta mot Salemsvägen.

I investeringsbudgeten finns årliga anslag på 2 mnkr för ytterligare GC-vägar. Alliansens förslag är att under 2018 göra en förstudie av en GC-väg längs Salemsvägen från Tvärvägen till “Välkomstmonumentet” (4) nere vid motorvägen. Salems kommun har också förhoppningar om att Trafikverket ska påbörja planera för en GC-väg från Fiskarhagen i Botkyrka, via Bergaholmsvägen (“Gamla Riksettan”) mot Södertälje.

 

9 kommentarer på “Alliansens budgetförslag 2018-2020: Nya gång- och cykelvägar”

 1. Utmärkt om planeringen av en cykelbana längs Salemsvägen kommer igång. Tyvärr uppstår ju ett glapp, om nu Trafikverket bygger cykelbana från Fiskarhagen till vägkorset mot Salem. Vem ska bygga därifrån till ”Välkomstmonumentet”?

  1. Alltså, samhällsplaneringen sker bara i helheter om ”alla är med på tåget”. När den tiden är kommen hoppas vi Trafikverket vill kliva på. Men de verkar ju mest vilja skjuta ifrån sig ansvar, om man tänker på Högantorpsvägen. Kan vi bygga en GC-väg till ”välkomstmonumentet” gör vi vad som på oss ankommer.
   LK

  2. Är vägen från ”välkomstmonumentet” till vägkorset på gamla Södertäljevägen statlig är jag överens…

  3. Exakt. Länken Riksettan-Monumentet är väl Trafikverkets sak. Säg det till dem.
   Kunde man lösa Sandböckstunneln (före gångtunneln) kan väl passagen under E4 fixas för GC.

 2. Ni talar om att Trafikverket godvilligt ska gå med på en investering som kostar… I min värld ska vi först försöka få dem att bygga vidare från Fiskarhagen till ”Riksettan-korset”. / LK

 3. Ni skriver ”Salems kommun har också förhoppningar om att Trafikverket ska påbörja planera för en GC-väg från Fiskarhagen i Botkyrka, via Bergaholmsvägen (“Gamla Riksettan”) mot Södertälje.” Det vore ju en bra början, sen är ju resten en sk transportsträcka…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s