Invigning av Salem Park

(Bild från http://www.salempark.se)

I torsdags invigdes en stor företagssatsning i Salem: bostadsrättsföreningen Salem Park, byggt av Fastighetsbolaget Högvreten AB. Här kommer drygt 20 företag att vara medlemmar med kontor och verksamhetslokaler vid ”Söderbykorset” (Skyttorpsvägen x Söderby Gårds väg) med nära access till E4/E20.

Salems kommun har minimala ytor för företagsetableringar. Området vid Söderby Gårds väg är det bästa vi kan göra av vår begränsade tillgång på potentiell mark för näringslivsutveckling. Det gäller såväl egen som andras markinnehav. Salem Park ”prickar” förtjänstfullt några av våra kärnvärden för näringspolitiken: småföretag som utnyttjar gemensamma resurser. Det ska bli spännande att följa utvecklingen.

Intressant?

3 kommentarer på “Invigning av Salem Park”

    1. Intressant. Man kan tänka sig att köpa en ”plats” där, sedan hyra ut den, eller senare sälja den. Hyra ut är intressant, men det beror kanske på avtalet brf-borättsinbehavare.
      I lördags såg jag ett liknande bygge utanför Vånga, norra Östergötland, mitt på en åker på landet. Helt nytt, många stora portar för lastbilar eller dylikt.
      Kanske kan detta jämföras med ”Surestore”, som har ökat kraftigt senare år. Förvara något, på ett säkert sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s