Ulf Kristersson – Det bästa talet på år och dag ger ny start för Moderaterna och Alliansen

På den extra partistämman i Stockholm idag valdes Ulf Kristersson i full enighet. Sedan kom det bästa talet på år och dag. Ulf satte fingret på dagens samhällsproblem på ett sätt som alla kunde känna igen sig i. Han var glasklar på vår politiska uppgift om att kväsa gängkriminaliteten och motarbeta utanförskapet. I en enda mening visade han på vår moderata väg i kontrast mot den socialistiska: vi ska tala om klassresor istället för klasskamp.

Ulfs tal börjar vid ca 41 minuter. För dig som kanske inte lyssnar till hela talet vill jag varmt rekommendera de sex utmaningar Ulf beskrev (1:05:30).

  1. ”Sverige måste återupprätta kärnstatens auktoritet”  – om försvaret och gängkriminaliteten.
  2. ”Tag ansvar för migration och integration. De senaste decenniernas migrationspolitik har varit ogenomtänkt och principlös.” – klarspråk om den nya inriktning som behövs.
  3. ”Slarva inte bort arbetslinjen!”, ”Verklig frihet och självständighet börjar med en egen inkomst.”
  4. ”Värna välfärdens kärna!” När 20% av eleverna lämnar skolan utan godkända beslut är det inga framtidsinvesteringar, det innebär att välfärdslöften har brutits.
  5. ”Framtidens rättvisa fördelning handlar om klassresor – inte om klasskamp”. ”Det är inte kön, klass eller klan som ska sätta dina gränser, utan vad du vill och än mer vad du gör. Här har vi en av Moderaternas riktigt stora framtidsuppgifter.” (1:11:10)
  6. ”Försvara företagen och företagare!” ”Företagare i Sverige måste uppskattas mycket mer än de beskattas. ”När det kommer till försvaret av frihet och äganderätt…Moderaterna kommer alltid att vara ‘the last man standing’ ”.

Ulf tog många poäng när han påminde om löntagarfondsstriden på 1970-talet. Ett pricksäkert tema för oss som blev aktiva under Gösta Bohmans dagar. Då hade S närmast ett maktmonopol – man talade om enpartistat – och drabbades av hybris. S och facket föreslog på fullt allvar att de skulle ta över ägandet av svenska näringslivet genom löntagarfonder. Närmare socialism har vi aldrig kommit, men den betvingades av att vi moderater stod starka tillsammans med tiotusentals företagare 4 oktober 1983.

”Därför är vi sedan decennier Sveriges viktigaste kraft för frigörelse, självständighet och egenmakt.”

Visst känner ni igen oss? Nu blir det att bli åka av fram till valet!

Intressant?

 

En kommentar på “Ulf Kristersson – Det bästa talet på år och dag ger ny start för Moderaterna och Alliansen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s