Södra Hallsta, Garnudden och Jägarstigen

Mycket roligt att det kommit in 25 byggidéer  för Södra Hallsta. Vi har köpt marken från Stockholms stad och ska nu bygga förskola och bostäder i flerbostadshus och småhus. I projektet ingår också Tvärleden, den väg från Rönningevägen till Salemsvägen som varit planerad sedan slutet på 1970-talet. Tvärleden ska därmed avlasta Rönninge centrum från biltrafik.

I Garnudden ska ett tillgänglighetsprojekt genomföras. Det ska anläggas ledstråk, placeras ut sittbänkar, anpassade gymredskap och grillplatser. Det är kommunens råd för funktionshinderfrågor som drivit fram projektet som kostar ca 400 000 kr, varav hälften finansieras med bidrag från staten.

Tekniska utskottet har beslutat var hundrastgården i kommundelen Salem ska ligga. ”Fårhagen”, som idag används som rastställe, ska bebyggas av Bovieran. I gengäld ska Bovieran bekosta hundrastgården. I våras tog Miljö- och Samhällsbyggnadsförvaltningen (MSB) fram tre olika förslag, där en hundrastgård på kommunens grönområde söder om Jägarstigen prioriterades. Kommuninvånarna har fått möjlighet att lämna synpunkter på förslagen. En synpunkt har inkommit, men har varit vansklig att värdera då den var anonym. I onsdags valde Tekniska utskottet platsen vid Jägarstigen, bl a eftersom den är mest central.

Intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s