Britt Hallberg har avlidit

Britt Hallberg, Salem, har avlidit 88 år gammal. Hennes närmsta anhöriga är döttrarna My och Nickan med familjer samt systern Gunnel.  

Britt växte upp i Stensele och Härnösand. Senare flyttade familjen till Tumba och Britt tog studenten i Södertälje 1949. Här träffade hon sin blivande man Lars och de gifte sig 1953. Britt och Lars fick sin fösta lägenhet i Rågsved och flyttade senare till Södertälje. Familjen kom till Salem 1986.   

Britt utbildade sig till tandtekniker men tog också en farm. kand examen 1952. Hon valde att fortsätta sin yrkeskarriär som farmacevt och arbetade bl.a. på apoteken i Tranås och Rågsved. När Salems centrum byggdes i slutet av 1960-talet arbetade Britt på apoteket i Tumba.  Hon blev föreståndare för den nyöppnade filialen i Salem centrum och senare chef för apoteket Hägern i Salem. Här stannade hon fram till sin pensionering 1991.

Britt var en av våra stöttepelare under Salems moderna historia från självständigheten 1983. Britt var ledamot i Socialnämnden i närmare 30 år fram till 2014, varav tio år som nämndens ordförande. Britt var också mångårig medlem i kommunstyrelsen, fullmäktige och föreningsstyrelsen.

Under sina många som apotekschef i Salem blev Britt en välkänd kommuninvånare. Man kan mycket väl beteckna Britts politiska gärning som en naturlig utveckling av den omsorgsfulla människosyn som var hennes vardag som apotekschef. Britt förenade detta med en gedigen moderat grundsyn på människor och samhälle som passade perfekt i hennes roll som förtroendevald i Salem. Britt bjöd oss på ett varmt, medmänskligt och kamratligt engagemang med fast karaktär och ansvarskänsla. Detta är egenskaper som stärkte oss vid sammanträdesbord och vardagliga diskussioner och inte minst i umgänge mellan politiker från alla partier.

Vi sörjer en genuin och mycket omtyckt kollega och vän. Vila i frid!

Lennart Kalderén, kommunalråd, M

Erik Glimvik, ordförande, Moderaterna i Salem

Olle Glimvik, kommunfullmäktiges ordförande, M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s