Välfärdssatsningar, oförändrad skatt och 4H-gård i Alliansens budgetramar

Nu läggs budgetramarna för 2018-2020 till kommunstyrelsen och fullmäktige. Budgetramarna formas av kostnadsökningar tack vare befolkningsförändringar, effekter av ingångna avtal och nya lagar samt förväntade löneökningar. Allianspartierna föreslår oförändrad skatt och en investeringsbudget med bl a ny grundskola i Fågelsången och idrottshall som medger handbollsspel.

–  Det är ett styrkebesked för vår ekonomi att vi kan fortsätta att öka välfärdsinsatserna inom äldreomsorgen och individ- och familjeomsorgen samtidigt som vi ska göra rekordstora investeringar i en ny grundskola. Satsningen på en fullstor idrottshall i Fågelsången blir en välkommen nyhet för hela vårt föreningsliv, säger Lennart Kalderén, kommunstyrelsens ordförande, (M).

– Satsningen på räkna, läsa och skriva fortsätter i Salems kommun, där biblioteken har en central roll. För att alla barn ska ges förutsättningar att lyckas i skolan är ramen för barn som behöver extra stöd ökad. Med Sveriges bästa kommunala aktivitetsstöd för unga vuxna får fler jobb eller lotsas in på gymnasium, ingen glöms bort i Salem, säger Mia Franzén, (L), gruppledare och vice ordförande i kommunstyrelsen.

– Vi har i ramarna tagit hänsyn till att vi i kommunen kommer få allt fler äldre som behöver vård och hjälp. Vi kommer behålla den goda omsorgen och kvaliteten även när flera kommer att efterfråga den. Vi har planerat för många stora investeringar inom förskola, skola och omsorgsboende och, inte minst, vi kommer att få en 4H gård, säger Ankie Bosander, (C), gruppledare.

Läs mer:     Ordförandeförslag Budgetramar 2018-2020

Intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s