Förslag: Minskade flyktingtal leder till färre platser för paviljonger

(www.fotolia.com)

Länsstyrelsen har minskat kommuntalet för nyanlända med uppehållstillstånd för 2017, från 63 till 48. Minskningen beror på att det kommer färre asylsökande till Sverige, men fortfarande finns många asylsökande på Migrationsverkets förläggningar. Antalet ensamkommande flyktingbarn har också minskat. Därmed behöver inte kommunplatserna för ensamkommande öka som tidigare prognoser visade.

Inför det ökade flyktingmottagandet fr o m 2016 har kommunen tagit fram ett antal platser där bygglov sökts för bostadspaviljonger. Läs mer om platserna här. Tre av dessa bygglov har vunnit laga kraft, ett antal behandlas fortfarande i överklagandeprocesser. Tre paviljonger är beställda, en till f d Skyttorpsskolan och två till södra Vitsippan. Då vi hoppas kunna frigöra fler lägenheter ser mottagningsläget bättre ut. Sammantaget gör kommunen därför bedömningen att vi inte kommer att behöva alla platser för paviljonger som vi sökt bygglov för. Det leder nu till att jag föreslagit kommunstyrelsen fatta följande beslut om två av platserna:

  • En paviljong på lilla fotbollsplanen vid Rönningevägen (Rönninge 1:112) skulle komma att placeras väldigt nära de befintliga grannarna. Därför kommer den platsen inte att utnyttjas.
  • Sökt bygglov för ett tilltänkt HVB-boende för ensamkommande flyktingbarn i Söderby Park (Söderby 5:29) kommer inte heller att utnyttjas då kommunen måsta köpa eller hyra marken för ett högt pris och behovet av HVB-hem har minskat.

Kommunstyrelsen behandlar frågan på måndag 10 april.

Kommunens information

Intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s