Uppdaterad: Mitt i, SVT och Pedagogika

(www.fotolia.com)

I ”Mitt i” och SVT Södertälje påstås att en förvaltningschef inom kommunen har köpt tjänster från ett företag där hon själv är verksam, nämligen Pedagogika. Det berättas också att någon anmälan av bisyssla inte skett. Uppgifterna stämmer inte. Pedagogika är inget företag. Förvaltningschefen har inget ekonomiskt engagemang i nätverket, utan är medlem av en redaktionell ledningsgrupp. Förvaltningschefen har på ett tidigt stadium meddelat kommundirektören och personalchefen om sitt engagemang och ingen erinran har lämnats.

Kommunen har gjort ett tillrättaläggande på hemsidan www.salem.se .

Jag tycker det är bra för Salem och dess elever att vår förvaltningschef kan delta i ett riksomfattande pedagogiskt nätverk. Vi har nytta av den typen av vidgade vyer och breddad kompetens. Däremot är det tråkigt att media inte kan göra en korrekt beskrivning av engagemanget.

Uppdaterat:  Läs SVT:s intervju här.

Intressant?

2 kommentarer på “Uppdaterad: Mitt i, SVT och Pedagogika”

  1. Bra att du tar din personal i försvar, när massmedia kommer med felaktiga påståenden. Vet själv hur det kan vara från min tid som förvaltningschef. Det blir en plåga för hela tjänstemannens familj. Brukar vara svårt att få en offentlig ursäkt. I bästa fall en undanskymd notis. För det mesta har kontakterna med massmedia varit goda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s