Till minne av Anders Forsberg

Anders avled nyligen i lugn och stillhet i hemmet i Rönninge efter en längre tids sjukdom. Våra tankar går till hustrun Ilse och fyra barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

Anders kom med i politiken när Salem åter blev egen kommun 1983 och han var en av de politiker som aktivt deltog i uppbyggandet av den nya kommunen. Anders var välkänd och respekterad i vår partiförening och bland Salembor.

Anders kom ursprungligen från Norrland och till Stockholm i tonåren. Han flyttade till vår kommun 1978. Under hela sin yrkeskarriär arbetade Anders inom Alfa Laval och under många år som personalchef.

Anders representerade moderaterna i Salem under 35 år och han satt i kommunfullmäktige under hela 9 mandatperioder. Han satt också i kommunstyrelsen, var ordförande i utskottet för nämndorganisation han var Salems representant i Hemvärnsbataljon Syd.

Idrott och fritidsfrågor engagerade Anders. Han var ungdomsledare i ishockey och en passionerad golfare. Under alla sina politiskt aktiva år fanns Anders med när det gällde fritids- och kulturfrågor. 1983 till 1991 satt han i det som då hette fritidsnämnden och från 1992 till 2014 i Kultur- och fritidsnämnden, två mandatperioder som vice ordförande tre mandatperioder som ordförande. Vid ett antal tillfällen här i Murgrönan och på nationaldagsfirandet såg vi Anders dela ut idrotts- och kulturstipendier.

Anders deltog aktivt under alla år i vår partiförenings arbete. Anders talade med tydlig röst på våra interna möten i fullmäktigegruppen och han var alltid mån om en klar och framför allt konsekvent moderat linje i olika ställningstagandet. Anders var drivande, noggrann och han var lojal.,

– Anders var med redan under de första åren som vi byggde upp Salems kommun. Det var ordning och reda med Anders. Han har deltagit i varenda diskussion av större vikt om det moderna Salems utveckling. Särskilt god insikt hade Anders i personalfrågor och ekonomi. Men främst har han stått upp för biblioteket, kulturen och fritidsfrågorna i fullmäktige, i budgetberedningar och i fullmäktigegruppen. Anders var en vän och vi hade många trevliga samtal. Vi saknar honom, säger Lennart Kalderén, Kommunstyrelsens ordförande.

– Anders har under hela min tid inom politiken funnits som en självklar del av moderaterna. Jag kommer minnas en person som med passion kämpade för kultur och idrottsfrågor. Vi är många som kommer sakna Anders, säger Erik Glimvik, Föreningsordförande.

_____

Texten är hämtad från Moderaternas hemsida, författad av Olle och Erik Glimvik.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s