En bra smäll i solen

1701buenavista
Buenavista del Norte, Teneriffa

Solen gassar på klubbhusets restaurang. Ölen är kall och god – ”worth waiting for” (jämför ”En iskall i Alexandria”) – efter varierande golf. Detta på en härlig bana som knappast är särskilt förlåtande för golfare som syndar med slarvig uppställning. I bästa fall flyger dock driven på 10:an halvvägs till Atlantens vågor som skummande kastar sig mot de stelnande lavaklipporna nedanför green. Färgsymfonin är hänförande med de djupblå dyningarna – som skimrar över i turkos på mindre djup – de svarta stenstoderna, den smaragdgröna greenen och golfbollarna som gnistrar i lysande vitt.

På signaturhålen ned mot havet kommer paret nästan naturligt. Bollen flyger längre, kroppen är smidigare i värmen (nåja), det är en särskild form av lycka när bollen flyger iväg 200 m ned mot de vita bränningarna. Det är bra rull. Tillropen från kompisarna – ”Bra smäll!” – ökar på endorfinerna och semesterkänslan är närapå fullkomlig. 

Vid den gemensamma middagen ”tjatas” det på välljudande göteborska, mixat med skånskt gemyt och 08:or som försöker hålla fanan högt med varierande framgång. . Vi jobbar hårt med vår kära golf, från 8-tiden på morgonen in på eftermiddagen, och vi är väl värda en god middagsbuffé i glada vänners lag. Därhemma lär det vara en del snö som väntar, men det är i en annan del av världen. 

Intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s