God Jul med reflektioner och glädjeämnen!

Countdown to midnight. Retro style clock counting last moments before Christmas or New Year 2017 next to decorated fir tree. View from above.
(www.fotolia.com)

Reflektion säger de, att man ska ägna sig åt i juletid. Lägg märke till att jag skriver ”de”, eftersom det är bra svenska och ännu så länge inte omodernt. Efter Trumps seger i USA har det blivit en hel del reflektion. Vem törs lägga ut en prognos på världsutvecklingen efter 20 januari? När andra presidenter gett upphov till ”Trumandoktrinen”, ”A new deal”,”Ich bin ein berliner” och ”Tear down this wall” har vi en ”president-elect” som twittrar vänligheter till Putin.

År 2016 har inte enbart bjudit på mysterier, åtskilligt positivt har inträffat. Ombyggnaden av Rönninge centrum har tagit fart. Det rullar inte på utan problem, men nu är busstorget nästan klart. Två möten under året sticker ut. I våras fick vi visa upp Säbyhemmet för en grupp pigga och vetgiriga malaysiska äldrevårdsexperter. Det blev drygt två timmar på spontan engelska i högt tempo. Vi var både stolta och nöjda efteråt. Nästa möte var Salemstadens 50 års-jubiléum i höstas. Att tala inför ett publikum i Murgrönan som var helt fullbelagd av kända salemsbor som bott här i närmare 50 år, var en härlig upplevelse. Upplevelsen var en stark känsla av att knyta ihop förr och nu, genom att berätta om besluten bakom att bygga Salemstaden.

De historiska trådarna knöts nästan samman då vi fick en ny centrumägare med planer för att utveckla centrum. Att få vara med och se ett tiotal arkitektskisser på det nya Salems centrum växa fram är ett privilegium. Vi kan få ett nytt, utvecklat centrum omkring 50 år efter Salems centrums invigning 1968, skildrat i härliga färgbilder från det blivande Salem, Sveriges största byggprojekt på sin tid.

Jag vill önska de som byggde vår kommun och alla de som bor här nu en God Jul!

Läs samtliga ”Dagens Salem” här.             Intressant? 

One thought on “God Jul med reflektioner och glädjeämnen!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s