Stig Beckman har avlidit

1612stigbeckman

Nyligen avled Stig efter en längre tids sjukdom i kretsen av sin familj. Våra tankar går till hustrun Irene, barn och barnbarn. 

Stig var en välkänd salemsbo, en centralgestalt i en stor bekantskapskrets och tongivande inom vår partiförening. Iréne, Stig och familjen bosatte sig tidigt i Rönninge och sedan uppe i Salem, där de bodde under många år. Stig var småföretagare, innehade bl a ”Sportis” i Salems centrum samt ett reseföretag med samma namn. Stig antog ofta småföretagarens perspektiv, inte minst i kommunens samarbetsorgan med näringslivet. En speciell hjärtefråga var ett ökat samarbete mellan skola och lokalt näringsliv. 

Genom åren representerade Stig Moderaterna bl a i kommunfullmäktige och i Kultur- och Fritidsnämnden. Särskilt ska nämnas Stigs mångåriga engagemang för Salems kommun i det gemensamma vatten- och avloppsbolaget SYVAB. 

Stig märktes överallt, med sitt goda humör och genomtänkta kommentarer. Han hade förmågan att snabbt analysera och hitta svaga och starka punkter i diskussionen. Stig trivdes särskilt på våra kampanjaktiviteter med morgonutdelningar vid Rönninge station, livligt hälsande på många bekanta. Han var den kompletta sällskapsmänniskan, vare sig man träffade honom på ICA, på föreningens tillställningar eller, som det berättats, på måndagsbridgen på ”Eternellen”.

Personligen kan jag, utöver ovanstående, säga att jag verkligen uppskattade Stigs stöd i många interna diskussioner och hans förståelse för vad ledarskap kunde kräva i en organisation där målen inte alltid är klara och tydliga.

Stig var en sällsynt person, en genuint glad och positiv människa som – alltid – gav energi till oss som hade förmånen att få träffa honom. Vila i frid Stig. Vi saknar dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s