Budgeten – På väg mot Salem 3.0

salem_fb

Alliansmajoriteten i Salem presenterar förslaget till budget för 2017-2019. Det kommer att byggas bostäder med inriktningen att antalet invånare ökar från 16 700 till 21 000 år 2030. Förslaget presenteras utförligt här. Skatten sänktes till i år med 25 öre och föreslås bli oförändrad de närmaste åren.

– Vi går nu in i ”Salem 3.0”, säger kommunstyrelsens ordförande Lennart Kalderén (M). – Väsentligt ökat bostadsbyggande kommer att kräva nya skollokaler. Med en stabil ekonomi i botten ska vi nu ta oss an skolinvesteringar på uppemot 200 miljoner den närmaste treårsperioden.

– Salem är en omtyckt boendekommun med bra skolor, fina äldreboenden och ett eget, populärt gymnasium och numera även Valborgsfirande i Skönviksparken, säger Mia Franzén (L). – Villa Skönviks källarplan kommer att öppnas upp som ännu en mötesplats. Föreningar som vill locka tjejer till mer aktivitet och verka för integration kommer att få ökat föreningsstöd. Aktivitetssamordnaren i äldreomsorgen sätter guldkant på tillvaron för många, avslutar Mia Franzén.

– Vi glädjer oss särskilt åt den planerade investeringen på Ersboda, säger Ankie Bosander (C). – Att där få till en 4-H gård är ett lyft för hela kommunen. Det ger såväl barn,ungdomar som våra äldre en möjlighet att komma närmare naturen och stifta bekantskap med vårt ursprung. Att miljön har en framträdande roll i budgeten är bra, det gäller våra sjöar, fordon och att göra något åt våra gamla synder, deponierna, avslutar Ankie Bosander.

– Kommunen har bra kontroll på miljöfrågor och satsar mycket på att förbättra den yttre miljön, säger Håkan Paulson (KD). – I årets budget ges också utrymme för den inre miljön, såsom sociala frågor som handlar om vårt välmående.

Budgetförslag 2017-2019

Intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s