Möte om Grannsamverkan

Close up detail of town house rooftops against blue sky.
(www.fotolia.com)
Ullis Holmgren från ”Grannsamverkan i Salem” och ett antal tjänstemän hade med min medverkan ett möte i förra veckan för att diskutera frågor som kommit fram i den trygghetsundersökning Ullis Holmgren gjort. Det är en gedigen trygghetsundersökning kopplat till den inbrottsvåg som då och då drabbar oss, dock inte alltid så frekvent som det senaste halvåret. Jag drabbades själv av ett inbrott mitt på ljusan dag för några år sedan, så jag vet hur trist och ibland upprivande det känns, för att inte tala om de ekonomiska skadorna. Polisen har nu informerat om att det skett gripanden som har koppling till brotten i Salem, vilket känns bra inte minst för att Polisen ska få bekräftelse för sina ansträngningar. Brott får inte löna sig!
Vi hade ett mycket produktivt möte där vi diskuterade alltifrån bättre belysning till utbildning för de aktiva inom ”Grannsamverkan”. Kommunen är sedan en tid i färd med att se över och förbättra bl a felanmälan och åtgärdstiden för belysningen, men också själva armaturerna. Gedigna kontakter med polisen och bra dialog med boende i Salem, det är två av kommunens viktigaste uppgifter alldenstund vi inte får bilda någon egen kommunal polisstyrka.

3 thoughts on “Möte om Grannsamverkan”

  1. Bra. Bra gjort att öka tempot. Må det ge resultat i färre inbrott och stölder. Tack Ullis!

  2. Jag är mycket tveksam till undersökningar som inte kan jämföras med andra kommunundersökningar. Är det allvarligare än i andra kommuner? Är det andra typer av problem? Går det att prioritera efter undersökningens resultat? Går det att följa upp?

  3. Denna undersökning har gjorts via Facebook med mer specificerade frågor än kommunens vanliga undersökningar. Därmed har vi fått ett bredare och djupare underlag än annars. Det är bra när vi nyss gått igenom en inbrottsvåg som gett många reaktioner. Jag tror inte våra problem är annorlunda än i andra kommuner. Som du ser av notisen är det några prioriteringar vi ska göra. Vi ska också försöka följa upp dem. Med vänlig hälsning / Lennart Kalderén

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s