Hela länet ska kunna pendla!

Foto: Erja Lempinen (SL:s bildbank)
Foto: Erja Lempinen (SL:s bildbank)

Läs här kommentaren från Alliansen om ett mycket besynnerligt utspel från (S). De vill idiotstoppa upprustningen av Roslagsbanan och försöker argumentera för att ett sådant stopp ska betala en antal av deras nya infrastruktursatsningar. Läs om den horribla matematiken från (S) när ett idiotstopp av fler dubbelspår m m  kanske kan spara ett par – tre miljarder, men det ska då bekosta de dryga 20. miljarder (S)-satsningarna omfattar.

Vad värre är: (S) gör skillnad på folk och folk utifrån var de bor. Resenärer från nordostsektorn verkar befinna sig i strykklass när några (S)-råd från landstinget och Södertörnskommunerna vill spendera skattepengar. Från nordostsektorn pendlar nära 50 000 länsinnevånare med Roslagsbanan. Där finns också bussar, men långt ifrån den pendeltågskapacitet vi har på Södertörn.
Man kan inte bygga en trafikpolitik för landstinget på att ställa delar av regionen på undantag för att vinna politiska poäng i sina hemkommuner. Hela Stockholms län ska kunna pendla till jobbet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s