Fullmäktige 17 december

(www.fotolia.com)
(www.fotolia.com)

I torsdags avverkades årets sista fullmäktige. Det var ett rekordkort sammanträde med några få punkter. Inledningsvis delades 2015 års idrottsstipendium ut till Salems IF:s huvudtränare Nicklas Hedstål. Juryns motivering och presentation av Nicklas finns att läsa här. Det går bra för Salems IF under Nicklas ledning. Laget är högt placerat i serien alldeles under Elitserien.

Därefter läste fullmäktiges ordförande Olle Glimvik minnesord för Nils Dubeck som avlidit. Nils var en mångårig förtroendevald för Moderaterna, alltsedan tiden före kommundelningen 1983. En tyst minut hölls för en mycket omtyckt politiker som gjort stora insatser för Salems kommun.

Ett av få beslutsärenden var att fastställa taxan för vatten- och avlopp 2016. I takt med utbyggnaden av VA i de nya planområdena i sydvästra Rönninge kommer VA-taxan att behöva höjas de kommande åren. En motion från Rönningepartiet om ”jämställd snöröjning” diskuterades. Röp ville att kommunen skulle anta nya prioriteringar där snöröjningen av gång- och cykelvägar prioriterades. Svaret blev att sedan länge prioriteras just gång- och cykelvägar samt bussgator. Motionen avslogs därmed.

Förutom rutinärenden återstod endast att anta en förändrad taxa för tillståndsbeslut om brandfarliga och explosiva varor samt att besvara en fråga från Rönningepartiets Anders Klerkefors om hur många paviljonger som ska placeras vid Rönninge skola. Svaret från undertecknad var att budgeten anger att två klassrum ska anläggas i form av paviljong. Dock diskuteras eventuella ytterligare behov, men blir det aktuellt ska det fattas politiskt beslut först.

Därefter önskade fullmäktiges ordförande God Jul och Gott Nytt År!

Se webbsändningen här (efter ca 5:50).

Intressant?

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s