Småstadskänsla i äldreboende

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det nya äldreboendet i Söderby park är inne i slutskedet av byggprocessen. Det blir 54 platser i tre plan, inflyttning sker efter årsskiftet. Botkyrka kommun kommer att hyra två av våningarna fram till sista juni 2017. Därefter tar Salems kommun över hela kapaciteten. Det är Senectus som bygger och äger fastigheten. Kommunen har option på att köpa fastigheten i nära tre år. I mitt tycke har Senectus lyckats väldigt bra med bygget, särskilt exteriören med den härliga färgsättningen som harmonierar bra med övriga byggnader i Söderby park.

Precis intill bygger Pysslingen ut Parkskolan (se nedan).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Intressant?

 

7 thoughts on “Småstadskänsla i äldreboende”

 1. Ja, att byggföretaget visuellt delat in byggnaden i flera delar är väldigt positivt. Det tyder på att byggföretaget är kompetent och kvalitetsorienterat.

  Jag föreslog i samrådet att man skulle göra samma sak med det nya långa huset i Rönninge centrum, men ännu inte sett någon indikation på att kommunen lyssnat och tagit till sig den idén. För mig känns det ganska självklart, då den byggnaden är alldeles för lång för platsen om den inte visuellt bryts isär som ovan.

  1. Trevligt att du tycker om arkitekturen, Mårten. Jag hoppas vi ska bli nöjda med Torghuset och övriga Rönninge centrum också, så småningom. / LK

  2. Vet du om kommunen lyssnade på den berättigade synpunkten om huset i Rönninge C, och om den inte lyssnade på den vilket argumentet i så fall var?

  3. Det är ju inte säkert att andra kommer att bli lika imponerade. Jag har svårt att se något vettigt skäl för att INTE vilja visuellt dela in fasaden i mindre delar.

  4. I Tyresö strand har man lyckats bra med att vidmakthålla upplevd småskalighet trots att det är ett litet centrum i perifert läge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s