Nej, Miljöpartiet, vi ska inte ha några husvagnsläger i Salem!

1505MölleHåkanBerg

Under 5-7 dagar var ett antal husvagnar ”parkerade” och bebodda vid Möllebadet i Salem. Efter två besök av kommunens tjänstemän samt ett av polis har husvagnarna nu flyttats. Kommunen hade också ansökt hos Kronofogden om avhysning. Miljöpartiets Mats Nittve tycker i ”Södra Sidan” att kommunens förfarande är ”gräsligt” och att ”det saknas en politisk vilja att hjälpa de stackarna”.

Låt oss först vara överens om att lagar och regler gäller lika för alla, kommuninvånare eller andra. Det är förbjudet att parkera husvagnar vid Mölle längre än 24 timmar. Naturligtvis är det också förbjudet om detta sker i något som verkar vara en bosättning.

Jag förstår inte hur Miljöpartiet och Mats Nittve tänker. Man kan inte ställa krav på särbehandling och rätt att bryta mot bestämmelserna med motiveringen att man kommer från fattiga förhållanden i ett annat EU-land. I ett annat sammanhang har Mats Nittve begärt att kommunen ska ordna plats för husvagnsboende. Var vill Miljöpartiet ha dessa platser och hur ska de anordnas?

Min uppfattning är att vi inte ska ha något husvagnsboende som detta i Salems kommun. Det är inte kommunens ansvar att anordna platser för boende av detta slag vare sig i husvagnar, tält eller liknande. Tvärtom är det olämpligt eftersom det kan innebära oordning, intrång på annans mark och också upplevas som störande. Det hade definitivt varit störande om husvagnslägret vid Mölle hade fått stå en längre tid, nu när Möllebadet ska öppna för sommarsäsongen.

Polisen har bekräftat att husvagnslägret vid Mölle har varit utsatt för paint ball-beskjutning, vilket naturligtvis är helt oacceptabelt.

Det var bra att husvagnarna flyttades. Men det var också kommunens skyldighet att åtgärda problem som dessa och begära beslut om avhysning.

Intressant?

 

One thought on “Nej, Miljöpartiet, vi ska inte ha några husvagnsläger i Salem!”

  1. Mats Nittve´s tankar måste respekteras men efter att ha lyssnat på hans inlägg i kommunfullmäktige i frågan ”rumänska romers utsatthet” undrar jag om Mats sett frågan ”från alla håll”?
    Ett tillåtande av exempelvis tältläger eller husvagnsuppställning ställer stora krav på den service kommunen därmed åtager sig. Service på alla plan, inte enbart renhållning.
    Vi har alla ansvar; tar du ditt Mats eller pratar du bara och utan att tänka till.
    Jag råkar ha en ganska stor tomt. Om jag önskar upplåta den för husvagnsuppställning krävs väl av mig, rimligen, att kommun och omgivningen får ha en uppfattning i saken?
    Nej Mats, frågan om att hjälpa utsatta är inte en fråga om att vara politiskt korrekt; det krävs faktiskt massor av empati och omtanke men även berättigade krav på våra gäster.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s