Kommunen åtgärdar förbjuden husvagnsparkering vid Möllebadet

(Bilden är inte från Möllebadet utan från bildbyrån www.fotolia.com.)
(Bilden är inte från Möllebadet utan från bildbyrån http://www.fotolia.com.)

Igår, tisdag fick kommunen information om att ett antal husvagnar parkerat vid Mölle på ett otillåtet sätt. Eftersom många kommuninvånare sett detta eller nås av nyheten vill jag tala om vad kommunen nu gör. Husvagnarna står på Möllebadets parkeringsplats inom Garnuddens naturreservat. En sådan ”parkering” är förbjuden enligt reservatsföreskrifterna. Några kommuninvånare har framfört synpunkter på nedskräpning och att det känns obekvämt att parkera bilen på parkeringen.

Vi ska inte ha några olagliga husvagnsparkeringar eller husvagnsboenden i Salem. Kommunens Miljö- och Samhällsbyggnadsförvaltning och Socialförvaltning kommer tillsammans med Polisen idag onsdag besöka husvagnsinnehavarna och uppmana dem att flytta. Samtidigt kommer kommunen att ansöka hos Kronofogden om avhysning. Det är oklart hur lång tid en sådan ansökan kan kräva. Information kommer att läggas ut på kommunens hemsida.
Eventuella frågor i övrigt kan ställas till kommunens växel och/eller Miljö- och Samhällsbyggnadsförvaltningen på tel. 532 598 00.

5 thoughts on “Kommunen åtgärdar förbjuden husvagnsparkering vid Möllebadet”

 1. I reservatsföreskrifterna står det att det är förbjudet för allmänheten att ”ställa upp eller parkera husvagnar längre än 24 h”. Hur kan du få det till ett allmänt förbud att parkera husvagnar övergår mitt förstånd.

  1. Jag har skrivit ”Husvagnarna står på Möllebadets parkeringsplats inom Garnuddens naturreservat. En sådan ‘parkering’ är förbjuden enligt reservatsföreskrifterna.” På vilket sätt skulle det vara fel? Anser du Mats, att husvagnarna ska få stå där permanent? / LK

  2. Nu tror jag att du blandar ihop två frågor:
   1. Om det är tillåtet (även för romer) att stå 24 timmar på parkeringen i Mölle.
   2. Om det bra lösning att de står där permanent.

   Svaret på den första frågan är ja.
   Svaret på den andra frågan är: Nej låt oss hitta en annan lösning på deras parkeringsproblem.

  3. Jag är nog tillräckligt klar i huvudet för att hävda att våra regler gäller alla som vistas på platsen, oavsett ursprung. De husvagnar som står vid Mölle, har stått där sedan i tisdags, möjligen ända från i måndags. Därmed bryter deras ägare mot bestämmelserna. Jag har svårt att förstå vad det är för diskussion du vill föra om detta.

   Du vill att vi ska hitta en annan lösning på deras ”parkeringsproblem”. Vad menar du? Salems kommun har inga platser för bosättning i husvagnar. Anser du att vi ska tillåta bosättning i husvagnar på särskilda platser i kommunen? Det är inte min uppfattning. / LK

 2. Under sommaren hoppas jag kommunen har beredskap att vidta åtgärder om problemet återkommet vid Mölle eller annan olämplig/olovlig plats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s