Nytt övergångsställe vid Lustigknopp

1505LustigknoppUrklipp
Sandbäcksvägen vid Lustigknopp

 

Samfällighetsföreningen Lustigknopp har haft en längre diskussion med kommunen om övergångsställe m m i korsningen Lustigknoppsvägen x Sandbäcksvägen. Idag finns inget övergångsställe på platsen, eftersom planerna varit att gående och cyklande ska använda sig av gång- och cykelvägen som passerar längre söderut, under Sandbäcksvägen eller mot Rönninge skola (se siffran 4 på bilden ovan). Emellertid är detta en omväg och gång- och cykeltrafikanter har ”genat” över Sandbäcksvägen i korsningen vid uppfarten till Lustigknopp.

Kommunstyrelsens tekniska utskott har diskuterat ärendet två gånger. Nu senast i april beslutades att det blir ett övergångsställe vid punkten 1 i bilden ovan, som utformas som en avsmalning (”timglas”). Enligt kontrollmätningar är inte hastigheterna så uppdrivna på sträckan, men en avsmalning bedöms som lämplig. Investeringen sker 2016.

Intressant?

2 thoughts on “Nytt övergångsställe vid Lustigknopp”

  1. Det är nog en bra lösning. Midjan är viktig. Håller nere farten i allmänhet. Kan ge visst ökat oljud vid gaspådrag, på samma sätt som limporna ger. Gäller att sikten duger där.
    Lustigknopps utfart borde ha lagt nån annanstans. Blinkfyren visar att det är ett problem. Funkar den förresten? Har det skett tillbud, olyckor?

    1. Nej inga olyckor mig veterligen. Jag har inte fått rapporter om tillbud heller. Enligt mätningar är hastigheterna inte högt över 50 kmm/tim, men det är en korsning som upplevs som otrygg. / LK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s