Bygget av Rönninge centrum startar i juni

Skärmavbild 2015-02-04 kl. 20.51.36

På Kommunstyrelsens möte i måndags 2 februari beslutades att projektet Rönninge centrum nu kan påbörjas. Fullmäktiges beslut om detaljplan m m fattades för ett år sedan. Därefter har överklaganden skett, dels om själva detaljplanen, dels genom laglighetsprövning av fullmäktiges beslut. Detaljplanen har nu överprövats till sista instans för överklaganden och vunnit laga kraft. Laglighetsprövningen har ännu inte gjorts av förvaltningsrätten.

Enligt en regel i Kommunallagen kan projekt som dessa genomföras utan att avvakta laglighetsprövningen. Kommunstyrelsen i Salem har nu hänvisat till denna regel och projektet påbörjas nu. Närmast sker projektering och byggstart i juni av rondellen i Rönninge centrum.

Men Rönningepartiet motsatte sig projektstart och tyckte man skulle avvakta  laglighetsprövningen. Det är inte förvånande. Röp vill inte bygga nya Rönninge centrum och utnyttjar alla medel för att fördröja projektet. Trots att ett par hundra intresserade står i kö för bostäder i Rönninge centrum, trots att det råder stor bostadsbrist i hela regionen och trots att Salems kommunfullmäktige har fattat beslut om projektet med mycket klar majoritet.

Jag tycker det är tråkigt, rent av destruktivt, att Rönningepartiet inte vill respektera fullmäktiges beslut. Efter över åtta år av diskussioner är det angeläget att komma igång i år, när det finns en laga kraft-vunnen detaljplan.

Intressant?

One thought on “Bygget av Rönninge centrum startar i juni”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s