Bra engelskaresultat av Salemselever

(www.fotolia.com)
(www.fotolia.com)

Salems elever presterar bland de bästa i landet i engelska. På de nationella proven i engelska under förra läsåret nådde Salemseleverna en niondeplats i landet. Ett stort grattis till alla elever, lärare och övrig skolpersonal!

Provstatistik

SMÅA AB har gjort en sevärd film om byggprojektet Rönninge centrum. Det är snygga bilder från Rönninge, en del rörliga flygbilder tagna med drönare. Vad är statusen för Rönninge centrum-projektet i dagsläget? Fullmäktige antog planen och godkände avtalen i februari. Därefter har en del privatpersoner – många medlemmar i Rönningepartiet – överklagat beslutet. Överklagningarna kan sorteras i två ”spår”. ”PBL-spåret” (”överensstämmer beslutet med Plan- och Bygglagen?”) har nått vägs ände. Länsstyrelsen avslog överklagandena, varken Kammarrätten eller Högsta Förvaltningsrätten gav prövningstillstånd. Den andra överklagandekedjan, ”Förvaltningsrättsspåret” (”har beslutet gått lagligt till?”), har ännu inte prövats i första instans. Vi hoppas på att överklagandena ska vara avslutade före midsommar nästa år.

SMÅA om Rönninge centrum

John Berglund, som driver Villa Talliden, har gått in i ett intressant samarbetsprojekt med Magelungen utveckling AB, en skola och behandlingshem. Tidningen ”Driva-eget” skriver bra om projektet där ett antal elever ska bo och praktisera på Talliden. De eleverna tror jag har dragit var sin vinstlott. Villa Talliden är sinnebilden av ett litet familjeföretag som serverar härliga måltider, där den personliga servicen och omtanken är allestädes närvarande.

Artikel om Talliden

Intressant?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s