Alliansbudget i Salem 2015-2017: God ekonomi ger satsningar på miljö, fritid och förskola

Budget concept
(www.fotolia.com)

Alliansen i Salem har presenterat sitt budgetförslag som tagits av Kommunstyrelsen och går upp i Kommunfullmäktige 27 november. Förslaget i sammanfattning:

  • budgeterat resultat enligt kommunens mål för god ekonomisk hushållning, 1% av skatter och bidrag för 2015 och    2016, något svagare 2017
  • oförändrad kommunalskatt 19:90
  • nya miljösatsningar, bl a sanering av gammal deponi vid Ersboda
  • ökad vistelsetid i förskolan för barn som får syskon eller vars förälder är arbetslös
  • nya investeringsprojekt, bl a simhallen, skateanläggning och en minifotbollsansläggning i Söderby Park
–  En stabil ekonomi är avgörande för att ha råd att investera och förbättra i välfärden. Vi vill särskilt framhålla det nya äldreboendet som nu byggs i Söderby Park och att det blir möjlighet till ökad tid på förskolan för barn som får syskon eller har förälder som söker arbete, säger Lennart Kalderén, kommunalråd och gruppledare för Moderaterna.
– Tack vare en välskött ekonomi har vi möjlighet att klara flera investeringar inom frititidsområdet: Nytt skateområde vid ”Unkan” (fritidsgården ”Huset), en ny spontanidrottsplan som ”Kulan” uppe i Söderby Park och renovering av vår simhall – till glädje för ung som gammal, säger Mia Franzén, gruppledare för Folkpartiet-Liberalerna.
 
– Då vi är måna om att få bort så mycket skadliga ämnen som möjligt från vår miljö är vi extra nöjda med att medel reserverats för att ta hand om de gamla deponierna. Även Flatens ekologiska status kommer att fastställas för att kunna förbättra dess miljö, säger Ankie Bosander, gruppledare för Centern.
 
–  Vi tycker det är viktigt med prioriteringarna av höjda skolresultat genom läs- och matematiksatsningar i Salems skolor, säger Håkan Paulson, gruppledare för Kristdemokraterna.

Ordförandeförslaget till KS, som sammanfattar budgetförslaget kan du läsa här:        Ordförandeförslag, budget 2015-2017

2 thoughts on “Alliansbudget i Salem 2015-2017: God ekonomi ger satsningar på miljö, fritid och förskola”

  1. När blir det en trottoar längs Tallsätravägen mellan Rosstorpsbacken och Gamlebovägen? Sträckan är klart farlig fr a vintertid, den har många gångtrafikanter till/från pendeltåget, är mycket mörk och trafiken håller hög fart.

    1. Vi känner till den och har med den sträckan i vår gång- och cykelplan. En del av den ska utföras när bygget på Rosstorps mark, nere vid Tallsätravägen utförs. Den andra delen ligger i vår plan. Jag tror att hela denna sträcka kan komma ganska snart, inom mandatperioden är minimum, jag hoppas det kan ske snabbare. / LK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s