Regeringsförklaring byggd på ett falsarium

Mystic forest
(www.fotolia.com)

Eftersom riksdagsvalet inte gick lysande för oss moderater ska man kanske spara på kritiken när man lyssnar på en ny regeringsförklaring, kommande från en statsminister med anspråk på att lotsa landet vidare i tillvaron. Men de få meningar jag tog del av bestod egentligen av följande: Det är stora brister i välfärden, ökade klyftor och den höga arbetslösheten har bitit sig fast.

Det finns ett antal undersökningar som visar att det aldrig satsas så mycket pengar på välfärden samt att Sverige är ett av världens bästa länder att leva i. Trots den värsta ekonmiska krisen sedan andra världskriget har Alliansregeringen fört en framgångsrik kamp mot arbetslösheten, som 2014 visar tydliga tecken på minskning. Alliansregeringen har sänkt skatterna och gjort det mer lönande att arbeta genom jobbskatteavdragen, skatteavdrag som (S) – nästan helt – vill behålla. Om klyftorna ökat borde (S) avskaffa jobbskatteavdragen och stapla upp högskattestaten på nytt, men det lär inte vara aktuellt.

Hela denna regerings sätt att beskriva verkligheten i Sverige av idag bygger på ett falsarium!

”Vinster i välfärden” löser regeringen genom att införa kommunalt veto för friskoleetableringar. Det påminner om ”Lex Pysslingen” på 80-talet då man förbjöd alternativa förskolor. Att reglera företagande genom förbud är lika illa när det än förekommer. Kommunalt veto mot företag är ett schackdrag som ska tillfredsställa den hårdföra vänstern, dels inom socialdemokratin men framför allt bland Jonas Sjöstedts vänsterparti, som historiskt sett byggt hela sin tillvaro på socialistisk planekonomi. Är detta en närings- och utbildningspolitik för Sverige på 2000-talet?

Intressant?

 

 

2 kommentarer på “Regeringsförklaring byggd på ett falsarium”

 1. Nå, den här regeringen kommer inte att kunna uträtta mycket utan kompromisser, givet det parlamentariska läget.

  En 4-åriga lam anka, typ.

  Mårten

 2. Det har börjat riktigt bra; ministrar lämnar uppgifter som ej samordnats.
  ”Vid budgetförhandlingar har vi kommit överens om att; nej det ha vi absolut inte?”
  Fridolidolidolin kvittrar och Romsom ojar sig men det första riktiga magplasket står Magdalena ”Brask” Andersson för: ”toma lador och renskrapat bord” är hennes helgardering som efterträdare till en över hela välden (i vart fall Europa) hyllad Anders Borg.
  JonnyJ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s