Det blir en ytterligare pendeltågsuppgång i Tullinge

1408TullingeBild3
Tullinge station från nordost.

Moderaterna i landstinget ger nu klartecken för en ytterligare pendeluppgång vid Tullinge station. (Läs här!) Planeringen kan starta direkt och bygget slutföras under nästa mandatperiod. Jag är noga med att bevaka Södertörns intressen i Trafiknämnden och landstinget i övrigt. Därför är det viktigt att kunna presentera en pendeltågsinvestering på Södertörn och i Tullinge. Tullinge/Huddinge sjukhus/Flemingsberg är ett tillväxtområde för både företag, högskoleutbildning och i Tullinges fall, bostäder.

Som ledamot i Trafiknämnden har jag samarbetat med landstingsrådet Christer G Wennerholm och moderate gruppledaren i Botkyrka Jimmy Baker, för att få fram detta skarpa vallöfte. Tullinge växer och det finns mycket goda utvecklingsmöjligheter när en ytterligare pendeluppgång kan byggas.

Med en ytterligare pendeltågsuppgång i nordöst får många pendlare i Römossen, Östra Tullingeberg, delar av Tullinge skog och kanske också det nybyggda Riksten m fl områden en enklare väg till pendeltåget. Det blir mindre trängsel i den befintliga sydvästra uppgången.

När byggen som dessa sker tar Landstinget kostnaderna för uppgången, gångbroar är kommunens ansvar. Vi föreslår därför en överenskommelse med Botkyrka kommun med denna innebörd.

Intressant?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s