Öppna ditt hjärta, Margot Wallström!

Barbed wire
(www.fotolia.com)

Tidigare skrev jag om Fredrik Reinfeldts viktiga budskap på Norrmalmstorg i lördags. Fredrik påpekade att Sverige inte är en militär stormakt, men fastmer en stor humanitär resurs internationellt. Genom de allvarliga konflikterna och förföljelserna i Mellanöstern kommer flyktingströmmarna till Sverige att öka och vi måste vara beredda på att detta kommer att kräva resurser i vårt samhälle. Enligt min uppfattning var statsministerns tal starkt och angeläget, inte minst mitt i en valrörelse då olika utspel av något lättare slag förekommer ymnigt.

Man kan tycka att alla de partier och politiker som är vana att stå upp för en human flyktingpolitik och ett Sverige som behöver invandringen skulle instämma i budskapet, åtminstone inte kritisera det. Men, här faller en del rejält i anseende.

Margot Wallström, S, säger i DN att Fredrik Reinfeldt ”spelar SD i händerna”. Margot Wallström förfaller alltså, trots sin internationella bakgrund, till att taktisera istället för att förstärka det angelägna i Fredrik Reinfeldts budskap.

Vem, om inte en statsminister, ska ta upp en internationell krissituation och Sveriges insatser för att ta sin del av ansvaret?  Är SD någon slags inre demon som ska skrämma oss alla till uppgiven tystnad? Margot Wallström och alla andra borde istället göra det enda anständiga: att stå upp för sina värderingar och övertygelser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s