En statsman på Norrmalmstorg

Skärmavbild 2014-08-16 kl. 16.33.19

Fredriks valupptakt flyttade gränserna. Ett fullpackat Norrmalmstorg fick höra ett tal om moderat politik och framtidsfrågor, motståndarna nämndes knappt. Hur många politiker i denna valrörelse vågar tala om de framtida flyktingtrycket på Sverige och dess konsekvenser? Fredrik Reinfeldt vågade (1 timme, 10 minuter in i klippet). ”Öppna era hjärtan!”, uppmanade statsministern. ”Stekta sparvar för SD”, skriver SVT:s Margit Silberstein. Statsmannaskap kräver mod och karaktär. Det fanns det gott om idag på Norrmalmstorg.

Jag blev också imponerad av Fredriks enkla exempel ur vardagen för att beskriva moderat jämställdhetspolitik (1 tim 27 min in i klippet). Beskrivningen av småbarnsföräldrarnas roller för att få vardagspusslet att fungera handlade var verklighet vid köksbordet för en familj som är stark i sig själv, till skillnad mot den andra sidans konstruerade könskamp. Att få fram de rätta drivkrafterna för att fler kvinnor kan jobba heltid, det är jämställdhet.

Alliansen har en vision för ökat bostadsbyggande och snabbare kommunikationer, ”Sverigebygget”: 150 000 nya bostäder och höghastighetståg mellan Stockholm, Göteborg och Malmö. Men det är lätt att tala om fler bostäder, Fredrik radade upp ett antal viktiga förändringar (1 tim 36 min in i klippet). Ökat bostadsbyggande handlar inte om subventioner, det handlar om att det ska vara möjligt att bygga. I storstäderna måste vi våga bygga högre, vi måste få fram byggbar mark och, sist men inte minst, vi måste se till att komma igång, vi kan inte ha kvar dagens alla tre överklagandenivåer. Strandskyddet måste omprövas.

Det var varmt och trivsamt på Norrmalmstorg. Nu blir det åka av!

Intressant?

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s