Kommunstyrelsen – från innebandy till Vattentornet

(www.fotolia.com)
(www.fotolia.com)

I måndags var det kommunstyrelse. Det blev en hel del beslut. Budgetramarna för 2015-2017 skickades till fullmäktige (läs mer här), med bl a oförändrad skatt och stabila ekonomi framöver. Kommunens översiktsplan föreslås ”aktualiseras”, vilket innebär att den nu gällande planen från 2006 fortsätter att gälla, dock kompletterad med ett kommande bostadsprojekt i Salems centrum samt inventering av översvämningsrisker vid klimatförsämringar.

Investeringar i trådlösa IT-nätverk i grundskolorna tidigarelades. De befintliga räcker inte riktigt till när alla elever surfar på plattor och ”smart-phones”. Kommunstyrelsen beslöt att ansöka hos Länsstyrelsen om förordnande att disponera privat mark för gång- och cykelväg genom Karlskronaviken, över fjärrvärmebron vid Dånviken och vidare till Södertälje. Det har inte gått att nå ett avtal med en privat fastighetsägare, varför Länsstyrelsen bör träda in.

Vattentornets korttidsboende för barn som får vård enligt LSS (Lagen om Stöd och Service) har en mycket efterfrågad verksamhet. Därför föreslås mer pengar anslås dit för att kunna erbjuda fler plats. Förändrade ersättningar till förtroendevalda samt partistöd skickades till fullmäktige. Salems IF beviljades 110 000 kr i sponsring för att spela i Allsvenskan i innebandy med bl a långa resor till Norr- och Västerbotten (läs mer här). Till sist hanterades också förslag till ny ägardirektiv m m till SRV Återvinning AB.

Det blev 21 ärenden som kommunstyrelsen klarade av på ca en timme.

Intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s