Det känns att få en snyting

(www.fotolia.com)
(www.fotolia.com)

Det känns att få en snyting. Vi har mycket att fundera över. Mp har fått stöd för en visionär miljöpolitik på EU-nivå, de har prickat valvinden på ett sätt man kan imponeras och bör ta lärdom av. Isabelle Löwin ger ett sympatiskt intryck i TV-rutan.

Det är avskräckande att se extrempartierna gå framåt. Europatanken handlar om att förstärka freden, främja människors lika värde och fria rörlighet. Det är deprimerande att väljarströmmarna går i motsatt riktning.

I Salem fick vi 17%. S och Mp lyckades bättre än vi. Vi hade väntat oss bättre. Alla ska dock veta att jag och många med mig är stolta över den valrörelse vi gjort. Tack till alla härliga valarbetare!

Samtidigt är detta ett protestval, inte vår bästa gren. EU-val är dock inte riksdagsval, framför allt är det inte kommunalval. Det gensvar som jag upplevt för vårt lokala arbete vid vallokalerna, vid dörrknackningar är unikt. ”Ni sköter Salem bra!” är mångas budskap som vi också ska ta till oss.

Fredrik var strålande från valvakan. Jag instämmer med honom: Vi har mycket att göra fram till september. Det saknas inte tändvätska.

Intressant?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s