Grattis till klubbstugan, RSF!

En glad Ulrika Henningsson från RSF förklarar klubbstugan invigd. (Tack Mikaela Åberg för fotot!)
En glad Ulrika Henningsson från RSF förklarar klubbstugan invigd. (Tack Mikaela Åberg för fotot!)

Efter sex års jobb invigde RSF:s Ulrika Henningsson den nya klubbstugan vid Berga bollplan. Det regnade, det doftade hamburgare, det spelades fotboll, det snackades AIK och Djurgården (m m), det var kolossalt mycket folk.

– Vi har jobbat med klubbstugan sedan 2008, då Berga bollplan fick konstgräs. Det behövdes en ny detaljplan, sedan jobbade vi i föreningen med att samla ihop pengar och projektera den nya klubbstugan. Vi ska vara mycket glada över att vi orkade stå på oss under hela processen. Men nu är den klar, sade en glad Ulrika Henningsson, som lett arbetet.

Lennart Kalderén gratulerade från kommunen:

–  Det här är ni väl värda. RSF har visat enorm ideell kraft och energi när man fullföljt projektet. Det som tog extra lång tid var överklagandet av detaljplanen, ända upp till regeringen. Det känns bra att kommunen kunnat hjälpa till med bl a vatten- och avloppsledningarna. Alla medlemmar i RSF ska också veta att ni har en pådrivande styrelse som kommer med många olika förslag på hur Berga bollplan kan förbättras.

Klubbstugan innehåller ett stort kombinerat rum för servering som också kan användas för möteslokal. RSF har sedan många år också lokaler i Föreningsgården, invid Salemsvallen. På Berga bollplan finns sedan tidigare en fullstor fotbollsplan som används flexibelt. Här finns omklädningsrummen i Bergahallen. Ett nytt förråd för traktorer m m är också byggt.

Ulrika Henningsson berättade att RSF numera har över 900 medlemmar. Mycket imponerande, vilket också märktes denna regniga lördagsförmiddag då hela Berga var fullt av dribblande ungdomar, deras föräldrar, kompisar och andra anhöriga.

Intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s