Den här ska ni läsa!

Skärmavbild 2014-05-08 kl. 22.03.15

Salems kommun har i många år satsat hårt på att popularisera årsredovisningen. Enkla, snygga presentationer av ekonomin, befolkningsutvecklingen, aktuella händelser och det nya måluppföljningssystemet. Trycksaken har delats ut i brevlådorna de senaste dagarna.

Du kan också läsa den här.

En sak till. Årsredovisningen visar också att Salem är ett bra exempel på att Alliansens politik fungerar.

6 thoughts on “Den här ska ni läsa!”

  1. Hej Mårten, kul att höra ifrån dig. Jag ska svara på din fråga, men först: vad tyckte du om trycksaken? / LK

  1. Kul att du tycker det!

   Nej, vi har ingen särskild redovisning av lokalkostnader relaterade till varje verksamhet. Kostnaderna finns naturligtvis ”fastighetsvis” för den som vill se efter. Du tänker antagligen att alla verksamheter borde hantera sina egna lokalkostnader? Vi har diskuterat det några gånger, men funnit att vi inte är mogna för ”lokalpeng” på det viset. Vi försöker hålla en god kontroll på kostnaderna genom centrala riktlinjer istället. / LK

 1. Hur man hanterar lokalkostnaderna är en sak. Även om de inte ingår i verksamheternas egna överväganden fullt ut borde de för presentationsändamål ändå kunna nycklas ut efter nyttjad yta eller så?

  Sedan, varför särredovisas inte räddningstjänst? Det borde vara en ganska enkel sak i o m att det är ett kommunalförbund som sköter denna?

  1. Lokalkostnaderna – som sagt vi har dem redovisade per fastighet. Det kan naturligtvis utvecklas. Men vår ekonomiavdelning saknar inte arbetsuppgifter direkt. Räddningstjänsten – den borde förstås särredovisas. Helt rätt. Vi får göra något åt det. Tack för tipset! / LK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s