Arbetslinjen gör skillnad

250tjobb

Vårt moderata Sverigemöte har nu tonat ut från mässkvarteren vid Scandinavium i Göteborg. Omkring 2800 moderater fick uppleva lyftet från scenen när Fredrik  Reinfeldt avslutningstalade om ”Arbetskraften lyfter Sverige”.

Arbetslinjen är vårt ledande tema. Att lyckas med arbetslinjen under den värsta världsekonomiska krisen sedan 1930-talet har varit en oskattbar tillgång för Sverige, men en tillgång som behöver vässas på för att bli tydlig för alla.

Hög sysselsättning betraktas som något av ett naturtillstånd i Sverige. Men det är inte tack vare gamla meriter som Sverige  klarat finanskrisen så pass bra. Det är istället konjunktur- och stabiliseringspolitik som ordnat biffen. Utan jobbskatteavdragen hade den svenska ekonomin knappast lyckats hålla uppe den konsumentledda tillväxt vi ändå haft de senaste åren.

Fredrik mejslade ut arbetslinjen i teori och praktiska resultat: idag har 250 000 fler ett arbete att gå till jämfört med 2006. Då, för åtta år sedan, lämnade vi en era med förtidspensioneringar och bidragstänkande. Numera handlar det om sänkta skatter som driver tillväxt och skapar nya möjligheter: RUT, sänkt krogmoms och sänkta arbetsgivaravgifter för unga är Alliansens  medel.

Som väljare hoppas jag ni vill ta till er att arbetslinjen gjort, gör och kommer att fortsätta göra skillnad för miljontals människor. ”Tillväxt” och ”välfärd” är nämligen inga tomma floskler som plockas fram till valåret. Det är tillväxten i jobb som gör att skattepengarna tickar in till förskolan, vårdcentralen och järnvägen. Det ska löna sig att arbeta. Trösklarna för att få ett jobb ska vara lägre. Och ”grunden för arbetslinjen är företagandet”, som vår riksdagsledamot Jessica Pohlfjärd sade från Sverigemötets scen idag. En oerhört inspirerande scen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s