Dagen T som i Tunnelbana

bild-2

Nu har det tagits beslut i landstinget om tunnelbanepaketet, vår generations stora kollektivtrafiksatsning i Stockholms län. Nio nya stationer, tunnelbana till Nacka, Barkarby samt Nya Karolinska och Arenastaden i Solna. Totalt ska 25 miljarder kronor fram, en del från vardera staten, landstinget och viss kommunal medfinansiering.

Debatten i landstingsfullmäktige var något märklig. Oppositionen, som spelar andrafiolen, var förstås tvungna att försöka göra paketet till sitt. Naturligtvis var man pressad att gå med på T-banepaketet, men det skulle naturligtvis lämnas protester. Det var för lite, för sent, det var fel kommuner som fick T-bana, det skulle inte bara vara T-bana, det skulle vara spårväg också. T-banepaketet skulle naturligtvis kopplas ihop med ett nej till Förbifarten, när Miljöpartiet besatte talarstolen. Vår moderate ledamot Kristoffer Tamsons gjorde därför ett vältajmat inlägg där han förklarade att han skulle begära votering för att se om oppositionen röstade för eller emot förslaget, eller om det fanns några formella tilläggsförslag som var giltiga. Det inspelet gick hem, alla röstade för.

1402TbanaStörre

Men oppositionens splittrade kakafoni visar också att det enda som förenar dem är motviljan mot Alliansen. Alliansen däremot, är sammansvetsad på riksplanet och i länet, besjälade av att genomföra Tunnelbanepaketet och Förbifarten. Vi har visat att vi kan lägga upp en gångbar strategi, ny tunnelbana där det kan bli nya bostäder. Inga överbud med T-banelinjer utan samhällsekonomisk bärkraft. Det historiska T-banepaketet är nu på väg.

Läs mer

Intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s