”Salem och Rönninge är värt all den energi man kan uppbåda”

SONY DSC

Med avverkad nomineringsstämma kan valrörelsen börja. Vår moderata nomineringsprocess kan knappast vara mer omsorgsfull. Intervjuer med nomineringskommittén, förnominering (tidigare provval), avvägningar inom nomineringskommittén och sedan nomineringsstämma. Moderaterna i Salems stämma igår var därför ett etappmål. Nu fokuseras energin på 14 september.

Vår utgångspunkt är ett gott förtroende från Salemborna. Vårt ”kommunala röstöverskott” är bland de högsta i landet, med 42% i kommunalvalet. Det ska vi använda för att också påvisa de resultat Alliansen levererar i riksdag och landsting. Vi ska knacka dörr, ge ut Dagens Salem, vara ett piggt och färggrant inslag vid Rönninge station vissa morgnar och synas i Salems och Rönninge centrum i tid och otid.

Vi har en fullmäktigevalsedel som föryngrats, med många kvarvarande förtroendevalda med lång erfarenhet. Just nu arbetar vi fram vårt kommunalpolitiska program. Det blir bra budskap där. Det blir en intressant valrörelse från och med nu och jag vill tacka för förtroendet att toppa valsedeln ännu en gång.

Vår valsedel till fullmäktige:

 1. Lennart Kalderén
 2. Olle Glimvik
 3. Mats Röhr
 4. Delmon Haffo
 5. Elisabeth Bovin-Exner
 6. Björn Kvist
 7. Björn Odelius
 8. Farzana Kahn
 9. Lars Pilsetnek
 10. Erik Glimvik
 11. Lennart Ejenäs
 12. Ulla Wickstein
 13. Lennart Sjödell
 14. Anders Forsberg
 15. Sead Kosevic
 16. Stefan Almå
 17. Donald Molander
 18. Jasmina Kosevic
 19. Mats Ershammar
 20. Kerstin Lines
 21. Lena Seger
 22. Björn Grönroos
 23. Johan Ekholm
 24. Maria Horvath
 25. Ulf Malmström
 26. Hans Rosell
 27. Hans Forsbeck
 28. Gun Andersson
 29. Pia Edlund
 30. Ludvig Uhmeier
 31. Elisabeth Jacobs

Avslutningsvis, en liten personlig reflektion. När jag som tonåring flyttade från Trångsund till Salem existerade knappast kommunalpolitik. Jag trodde nog inte heller att jag skulle ägna större delen av mitt vuxna liv åt att bygga skolor, bostäder, utveckla centra och planera vägar i Salem. Ett välkomnande Salem där nybyggarandan och glada tonårskompisar blandades med det gedigna, genomtrevliga intrycket från Rönningeborna. Jag skulle vilja unna alla elever som byter skola att få uppleva de kompisar och lärare i Säbyskolan som jag fick möta. Samma atmosfär har jag levt i alltsedan dess. Här var det lätt att bli fast. Förhoppningsvis gäller det i fyra år till. De som eventuellt vill något annat får vara beredda att ta matchen. För Salem och Rönninge är värt all den energi man kan uppbåda.

Intressant?

Skärmavbild 2014-02-12 kl. 23.20.24

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s