Förvaltningsrätten avslog Rönningepartiets överklagande

(www.fotolia.com)

Rönningepartiet överklagade valnämndens beslut där nämnden slog fast att partiets namninsamling inte uppfyllde Kommunallagens krav på namnunderskrifter m m av minst 10 % av de röstberättigade i kommunen.

I kommunfullmäktige yrkade M, S, FP och KD bordläggning på planärendet om Rönninge centrum, i avvaktan på att Förvaltningsrättens dom skulle avkunnas. Förvaltningsrättens dom har nu kommit. Rätten avslår överklagandet.

Förvaltningsrättens dom

Intressant?

6 thoughts on “Förvaltningsrätten avslog Rönningepartiets överklagande”

 1. Hej,

  Jag tycker det är synd att du envisas med att förhindra en folkomröstning. Det är väl ändå väldigt tydligt att det behövs med tanke på att så många skrivit under RP’s upprop?
  Det känns inte som att ni har demokrati och kommunens bästa för ögonen utan att det har blivit en prestigefråga.

  1. Daniel!
   Prestigetänkande kan begränsa förmågan att tänka konstruktivt, att läsa en dom och överväga/analysera skälen med faktaredovisning!
   Demokrati måste få kosta, men är du beredd att ta något som helst personligt ekonomiskt ansvar för en procedur med en total omprojektering av Rönninge C-utbyggnaden; med allt vad det innebär av direkta kostnader på X-antal miljoner, en tidslinje utsträckt flera år och med stor sannolikt resultat ”det bidde inte mer än en tumme”! Är det så du ser till kommunens bästa?
   Jag är övertygad om att du inte vill göra gällande att ni fåtaliga att bättre skickade än vi flertaliga att bedöma utbyggnadsplanen.
   En ansökan om prövningstillstånd lär vara på väg men ett positivt besked knappast i farans riktning!
   Jag hoppas vi ses i Rönninge C när det står klart.
   Hoppas slutligen att du då är beredd att försvara ditt ställningstagande och det du uttrycker i dag?

 2. Rönningepartiet lyckades inte med sin smutskastningskampanj; illa nog att det troligen berövade oss ett byggnadsverk som hade arkitektoniska kvalitéer av sällan skådat slag.

 3. Det saknades BARA tre röster, gnys det. Ja, och det innebär att fullmäktiges skyldighet att behandla frågan om folkomröstning faller. Granskningen av rösterna ska vara en rent teknisk granskning, utan tyckande. Regelverket har varit tillgängligt för RöP i förväg, och man hade kunnat gå igenom sitt material och verifierat det innan inlämning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s