Moderattätt i Botkyrka

(Bild: www.sthlm.skicenter.se)
(Bild: http://www.sthlm.skicenter.se)

Idag var det moderattätt i Botkyrka när kommunalrådsgruppen var på besök på Lida friluftsgård i Tullinge. Vägen dit går via det trevliga Tullinge, den stora fina idrottsplatsen vid Brantbrink, de överbyggda resterna av en av Sveriges vackraste flygflottiljer, F 18, där man kämpat som skrivbordskrigare och värnpliktigt befäl som avslutades med ”muckarflygning” med en SK60.

Min moderatkollega Jimmy Baker var värd och inledde med att berätta om hur det är att driva moderat opposition i Botkyrka. För dryga 30 år sedan fick jag uppleva det själv. Den oppositionserfarenheten tog vi med oss, tog lärdom av, gjorde tvärtom och skapade ett bättre politiskt klimat i majoritetsrollen i det återbildade Salem.

Chefen på Lida, Leif Wallin, berättade om det stora fritidskomplexet, med en historia från 1930-talet då Stockholmarna tog tåget till ”Tullinge gamla” station för att åka träskidor och dricka choklad med vispgrädde invid den goa brasan i värdshuset.

Finansmarknadsminister Peter Norman berättade för dessa 50-talet lokala finansministrar om de senaste nyheterna inom makroekonomin, kommenterade USA:s ”budgetprocess” och det senaste om skatteutjämningen. Moderaternas gruppledare i riksdagen, Anna Kinberg-Batra, bröt ned statsbudgeten till Stockholmsnivå och kommenterade de rödgrönas senaste tilltag när man ska bryta mot riksdagens beslutsregler för att göra upp med Sverigedemokraterna om statsskatten.

Avslutningsvis informerade Krister Kalte från ”Upplev Botkyrka” om kommunens planer att intressera investerare för att anlägga världens längsta skidtunnel på Lida. En intensiv förmiddag med ett blek sol som sken över sjön Getaren och in i den ombonade konferensen. Tack för att vi fick komma! Och ett tack till kollegorna för att jag blev omvald som ordförande!

Intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s