En kväll i medborgarnas tjänst

1311OrdmolnSalem

På kommunstyrelsen igår hann vi med en hel del. Kommunen antog Södertörnskommunernas gemensamma remissvar på Landstingets förfrågan om den regionala utvecklingsplanen ”RUFS 2010” var aktuell. Vi svarade att det var den och att det var viktigt att alla inblandade efterlevde den (inklusive Trafikverket).

Detaljplanen för Rönninge centrum inklusive avtal m m gick igenom (inför fullmäktige) utan motförslag i huvudfrågan, ett återemissyrkande avslogs. Mer om Rönninge centrum kommer inför fullmäktige 19 december. Kommunstyrelsen tog också emot Valnämndens information om sammanräkningen av Rönningepartiets namninsamling.

Kommunen svarade Naturvårdsverket och Boverket att strandskyddsreglerna borde reformeras så att de inte försvårar för kommuner som vill detaljplanera i mindre ”täta” områden att få fram bra lösningar som både tillgodoser de boendes önskemål som allmänhetens tillgänglighet till sjöar och stränder.

Kommunstyrelsen föreslog också fullmäktige att godkänna att SRV Återvinning engagerar sig i ett samarbetsprojekt för att göra biogas av den ”slurry” de nu producerar av insamlat matavfall. Vidare föreslås fullmäktige att ändra upphandlingspolicyn för att klargöra hur kommunen ska räkna på egenregikalkyler i samband med upphandlingar. Två motioner togs upp, en om utredning av bilpool samt en om bostadsfrågorna i kommunen. Därmed var en hyggligt lång kväll i medborgarnas tjänst över.

Intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s