Valnämndens beslut om Rönningepartiets namninsamling

(www.fotolia.com)
(www.fotolia.com)

Valnämndens beslut om Rönningepartiets namninsamling för ett s k folkinitiativ för en ev folkomröstning om Rönninge centrum har nu kommit. Nämndens konstaterar att antalet godkända namnunderskrifter inte når upp till kravet på 10% av väljarkåren. Det krävdes 1163 namnunderskrifter, nämnden konstaterar att 1160 namnunderskrifter är godkända enligt kraven som regleras i Kommunallagen, 5 kap 23 §.

Valnämndens beslut:      Valnämnd 20131114 §3

7 thoughts on “Valnämndens beslut om Rönningepartiets namninsamling”

 1. Det var då en välsignelse. Även om centrumförslaget på intet sätt saknar skavanker ser jag inte byggandet av en fejkad Trosa-idyll som realistiskt, och jag tror inte det hade funnits relevanta alternativ att rösta på hur som helst.

 2. Mårten,
  Valnämndens beslut gäller om det ska bli ett folkinitiativ (krävs 10%) eller inte. Om det blivit ett folkinitiativ kan 2/3 majoritet i fullmäktige avvisa folkomröstning. Fast det kanske du visste? / LK

 3. När man läser Valnämndens protokoll får man ju intrycket att RöP antingen förfarit medvetet bedrägligt eller hoppat över all egen kontroll av materialet innan det lämnades in.

  Hmm…

 4. Noterar att Rönningepartiet strävar vidare i rättshaverismens tecken, med överklagande och klagomål på att kommunen inte säger ja till omröstning i kommunfullmäktige. Rönningepartiet har, trots allt, själva haft möjlighet att i förväg förvissa sig om att inlämnad lunta inte innehåller folkbokförda från andra kommuner, ej existerande personer, dubletter eller tripletter.

  Jag ser inte att kommunen har anledning att göra avsteg från lagstiftningens krav. Sverige bygger, trots allt, på den representativa demokratins grund!

  Mårten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s