Det kanske börjar röra på sig!

(Titta på fler fina bilder på www.trafikverket.se.)
(Titta på fler fina bilder på http://www.trafikverket.se.)

Trafikverket gick veckan ut med nyheten att det kan bli byggstart för Förbifart Stockholm till sommaren. De nödvändiga besluten om arbetsplaner är tagna. Om det senaste beslutet inte överklagas bedömer Trafikverket att det går att ta det första spadtaget om sex-sju månader.

Ett mycket välkommet besked! Den senaste prövningen har tagit ett år i anspråk. Vår svenska lagstiftning måste slå alla rekord i krav på beslut angående planer för kommunikationsleder.

Alla som någon gång kör bil genom Stockholm inser behovet av denna kringfartsled. Alla som ibland talar om regional obalans mellan norra och södra länsdelarna borde glädjas åt Förbifarten som – inte bara väg – utan även motor och dynamo för större rörlighet och därmed möjligheten till fler jobb på södra sidan. Alla vänner av kollektivtrafik bör kolla in SL:s planer på busslinjer mellan knutpunkter och regionala kärnor i norr och söder. Alla flygresenärer från Södertörn måste uppskatta att det nu blir möjligt att planera dagen utan att ta till en timmes extra säkerhetsmarginal för köerna genom Sta´n.

Vi väntar med spänning på fler goda nyheter i ledens riktning. Läs också min moderatkollega Ulla Hamiltons blogg om detta.

Till sist, en ”födelsedagsnotis”. Trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm skriver om femårsdagen för appen ”Res i STHLM”. Denna reseplanerare är verkligen ett litet underverk. Skriv in vart du ska resa, så blir du serverad ett antal effektiva reseförslag med SL-trafiken. Du får information i realtid om när nästa buss går. Även negativa nyheter kan ha sitt positiva värde när information om resestörningar dyker upp. Grattis ”appen”!

Intressant?

One thought on “Det kanske börjar röra på sig!”

  1. Yimby har twittrat följande replik till mitt inlägg ”Det kanske börjar röra på sig”.

    ”Den som är en vän till Stockholm är tveksam till förbifarten. Det finns många obesvarade frågor: yimby.se/2012/12/tunnel… ”

    Länken på Yimbys hemsida är full av ambitiösa alternativ till Förbifart Stockholm. Tunnellösningen kritiseras, den är för dyr etc.

    Ja, Förbifarten blir dyr. Ja, det är dyrt med en tunnellösning. Men behovet av Förbifarten är otvetydigt för den som inte vill förbjuda eller straffbeskatta trafiken mellan de norra och södra länsdelarna. Och tunnelleden är den framkomliga (sic!) lösningen för att kunna etablera en trafikled mellan norr och söder.

    / Lennart Kalderén

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s