Utan politisk kompass blir ni vilse i pannkakan!

(Foto: Magnus Selander)

Stefan Löfven vill bli statsminister. Men hur och med vilka det ska gå till är nästan ett lika stort mysterium som att lokalisera Storsjöodjuret. ”Beskedet” är att man kan tänka sig att samarbeta med alla, utom SD. Mycket bra kommentarer har sänts ut på detta försök till fullmakt ”in blanco”.

Jag fäster mig dessutom vid den enorma ideologiska och sakpolitiska spänvidd som uppenbarligen finns inom S. Stefan Löfven kan tänka sig att skapa riksdagsmajoriteter tillsammans med oss inom Alliansen som försvarar marknadsekonomin och förfäktar att högre skattar skadar tillväxt och jobb. Detta ska ske i samma moment som han öppnar möjligheten att kompromissa med Vänsterpartiet som står för det rakt motsatta.

Vilken styrka har den sakpolitiska övertygelsen i ett parti som är kapabla till sådana kompromisser? Hur rättvisande är den ideologiska kompassen  för de politiker som ska göra sådana häftiga positionsförflyttningar? Riskerar de inte att bli ”vilse i pannkakan”? I sin åstundan efter regeringsmakten är Stefan Löfven beredd att omfamna det mesta och de flesta. Detta är inte trovärdigt.

Centerledaren Annie Lööf står för den roligaste kommentaren på Stefan Löfvens propå: ”Det finns tre saker jag tycker riktigt illa om. Det är socialism, arrogans och män som inte förstår ett nej.”

Intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s