Oförändrad skatt, investeringar i skolor och för äldre

Skärmavbild 2013-10-24 kl. 16.56.55

Den borgerliga majoriteten har nu presenterat sitt förslag till budget för 2014-2016 som 28/10 skickades vidare från kommunstyrelsen till fullmäktige 21/11. Budgetförslagets innehåll i stort:

  •  – oförändrad skatt, 19:90
  • – resultatet blir + 5,0 mnkr 2014, + 1,4 mnkr 2015, + 3,8 mnkr 2016 (efter jämförelsestörande poster, exkl VA)
  • – investeringar på totalt 243,2 mnkr under perioden.

Driftbudgeten innehåller ett minskat sparprogram (jämfört med rambeslutet i juni), främst för Barn- och Utbildningsförvaltningen och Miljö- och Samhällsbyggnadsförvaltningen. Samtidigt anslås betydande medel till ökande kostnader inom Socialförvaltningen.

Investeringsbudgeten innehåller uppförande av ett nytt särskilt boende för äldre i Söderby Park till 2015. När de slutliga förhandlingarna om detta är klara kommer en reviderad investeringsbudget att läggas fram i början av 2014.

–  Vi fortsätter att utveckla servicen i en av Sveriges tryggaste kommuner. Trots lågkonjunktur kan vi hålla skatten oförändrad och klara av satsningar på de mest angelägna områdena samtidigt som budgeten visar ett mindre överskott.

–  Jämfört med rambeslutet i juni har vi minskat sparbetingen. Därmed blir bl a anslaget till fastighetsunderhållet högre än i rambeslutet i våras. Socialförvaltningen kommer också att kunna utöka verksamheten vid ”Vattentornet”, avlastning av föräldrar med barn med funktionsnedsättningar.

–  På investeringssidan blir det ett rejäla anslag för skolanpassningar, b a fortsätter ombyggnaden av kök i skolor och förskolor.

Lennart Kalderén, M                              Bo Eriksson, FP
Ankie Bosander, C                                   Håkan Paulson, KD

Läs mer här:                        Budgetförslag 2014-2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s