Det blir parkering, trots Rönningepartiet

(www.fotolia.com)
(www.fotolia.com)

I kväll var det fullmäktige i Murgrönan. Vi har behandlat delårsrapport, ny grafisk profil, taxa inom bygg- och miljö, inköp av mark vid Rönninge station, interpellation om bostadsbyggande och fyllnadsval. Det hela tog ungefär en timme.

Markinköpet är värt att kommentera. Det behövs fler platser för infartsparkeringar vid Rönninge station. Därför köper kommunen nu ett mindre markområde inom kv. Ålkistan, öster om Folkets Hus längs Garnuddsvägen för 650 000 kr. Efter lite ombyggnad kommer tomten att rymma ca 30 platser. Totalkostnaden kommer att bli väsentligt högre, dock blir det bidrag från SL som täcker en del.

M, FP, C, KD och S stod bakom beslutet. Miljöpartiet ville köpa in marken men för andra ändamål än parkering. Rönningepartiet instämde och menade att ombyggnationen av Rönninge centrum inte kommer att bli av. Jag är ganska övertygad om att Rönningepartiet kan hävda detta i kväll och senare gå ut och påstå att det inte finns tillräckligt med parkeringsplatser. Oavsett vilket så kommer utbyggnaden av Rönninge centrum att bli av. Men den nya parkeringen behövs redan idag. Många vittnar om att den ordinarie infartsparkeringen i princip är full. Området vid kv Ålkistan behöver också genomgå en enklare detaljplaneändring innan den kan göras i ordning.

Mer om parkeringsfrågor. Kommunen kommer att försöka använda grusförrådet alldeles invid Hagaportens södra del. Där kan troligtvis omkring 40 platser skapas. Vi ska återkomma till parkeringsfrågorna i samband med budgeten senare i höst.

Intressant?

En kommentar på “Det blir parkering, trots Rönningepartiet”

  1. Dagarna före mötet i KF går RP återigen ut med en nidbild av liggande förslag på ombyggnaden av rönninge Centrum; i sina försök att få till stånd en folkomröstning mot liggande förslag.
    Det skall bli mycket intressant att bevittna Rönningepartiets försvar av sin ”skräckbild” jämfört med slutresultatet; om de finns kvar om ca tio år!?
    Jag har tidigare avkrävt Rönningepartiet svar på bland annat hur en folkomröstning och eventuell omprojektering av Rönninge Centrum skall financieras men icke fått något svar; förvånad, nej.
    Har de något eget förslag? Kan vä knappast vara den glättiga bild av Midde Midenge som visas i Rönningepartiets senaste utskick.
    Var snälla redovisa de extra kostnader Ni vill belasta Salems medborgare med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s