Tack Hemvärnet!

HVSS, Vellinge (Källa: Försvarsmaktens medieportal)
HVSS, Vellinge (Källa: Försvarsmaktens medieportal)

Vi ska be att få tacka Hemvärnets Stridsskola för att få vara med om ett storartat firande av deras 70 år på Vellinge. Slottet, kapellet, hemvärnsmuséet och den omgivande parken är en pärla i vår kommun där det ligger vid Mälarstranden, mitt emot Ekerö.

På HVSS har tusentals hemvärnssoldater utbildats genom åren. Skolchefen, överste Björn Olsson, kunde berätta om en intetsiv helg med patrulltävlingar, avtackning av en byst av Raoul Wallenberg, säckpipeblås och grillfest. Vi fick vara med om ett glatt och otvunget umgänge med god mat i vackra lokaler. I ”Danmarksrummet” finns imponerande målningar av tågen över Bälten på motstående väggar. Att Hemvärnet skulle vara inriktat på ”sega gubbar” är en gammal myt som återigen avvisades av alla de unga hemvärnssoldater, killar och tjejer, som fyllde Vellinge i helgen.

Samtalen sträckte sig från lumparminnen (Det händer någonting i huvudet när man får se de där 20-mannatälten!) till anekdoter och synpunkter om försvaret av idag och vårt säkerhetsläge. Det är stärkande att uppleva ett så tydligt och massiv försvarsengagemang som aldrig får bli out-of-date.  Som moderat idag ska man vara särskilt mån om att ta till sig detta. Tack Hemvärnet, för en härlig kväll i trevligt sällskap!

Intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s