”Vi deltar inte i beslutet”

Sommarlov för fullmäktige (www.fotolia.com)
Sommarlov för fullmäktige (www.fotolia.com)

Igår var det sista fullmäktige för säsongen. Jag hör kollegorna från andra kommuner berätta att de sitter i budgetfullmäktige en hel dag, eller kanske ännu längre. Gårdagskvällen bjöd på 90 minuter fullmäktige, inklusive budgetramar.

Debattlusten var inte så påtaglig, vilket kanske berodde på att stora delar av oppositionen inte deltog i beslutet om budgetramarna, d v s de sade varken ”ja” eller ”nej”. Däremot hade de många synpunkter på ramarna, men således inga förslag. Det blev t o m så att oppositionen i en senare fråga om tillagningskök pläderade starkt för en utökning av en investering från 6 mnkr till 12 mnkr, en investeringspost i en budget som de fem minuter tidigare inte hade någon åsikt om.

Rönningepartiet ville plocka pengar från investeringsbudgeten och lägga på driftbudgeten. Det skulle innebära att man lånar till den dagliga driften. Eftersom detta inte är tillrådligt drog de – efter uppmaning – tillbaka det yrkandet och deltog inte heller de i beslutet, d v s de hade ingen uppfattning i ärendet.

Visst är politik underligt ibland?

Intressant?

9 thoughts on “”Vi deltar inte i beslutet””

 1. Ja, det är märkligt.

  Märkligt kanske det också är att i Nya Dagens Salem slå på stort med citatet ”Nya p-platser behövs oavsett hur det blir med Rönninge centrum”. Det ger ju inte något självsäkert uttryck, utan andas snarare lite defaitism.

  Mårten

  1. Det kallar jag en defaitistisk tolkning. Avsikten är att peka på att det inte är ombyggnaden av Rönninge C i sig som kräver nya p-platser, utan tillväxten i hela kommunen. / LK

 2. Jag tycker det är en ganska naturlig tolkning. Den tanke du nu redovisar kunde man ha uttryckt på ett mer lyckat sätt. Att ens öppna för ”tolkningar” i en så omstridd fråga kan ge sådana som RöP blodvittring…

 3. Vet vi verkligen i dag något om Rönninge centrums förverkligande och när?
  Desinformation och grovt språkbruk i stil med ”felplanerat centrum som hotar att skada kommunens framtid” får tydligen ”de flesta att skriva på” (läs Röp:s senaste utskick).
  Smaka på orden ”skada kommunens framtid”.
  De som orkar följa Röp:s fega agerande saknar bland annat deras egna alternativ men framför allt en korrekt bild av vad en folkomröstning skulle innebära.
  En namninsamling för en folkomröstning skall givetvis innehålla en redovisning av de ökade kostnaderna för utsträckt tidslinje, planering, projektering och de övriga kostnadsökningar som med nödvändighet följer; själva röstförfarandet lämnat därhän.
  Vad vet den som ”skriver på” om detta?
  Detta tycker jag är mycket viktigare än att diskutera hur orden faller!

  1. Jag försvarar på intet sätt RöP.
   På sätt och vis tycker jag frågan om Rönningen centrum har blivit en lokal parallell till frågan om Slussen, där det också finns motståndare som inte drar sig för rena lögner i sin iver att motarbeta en förnyelse av den förfallna betongkonstruktionen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s