Pendeln ska gå till Gnesta!

(www.sl.se)
(www.sl.se)

Trafikverket funderar på ett förslag att prioritera bort pendeltågen till förmån för utökad trafik på sträckan Stockholm – Göteborg. Detta får inte ske! Gnestapendeln är avgörande för många arbetsresor till och från Södertälje och vidare. Jag instämmer helt i synpunkterna från trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm. Trafikverket kan inte hantera arbetsresandet i huvudstadsregionen på detta sätt. Jag är säker på att vi är många politiker från olika partier som kommer att hjälpas åt för att rädda pendeln till Gnesta.

Intressant?                            LT

3 kommentarer på “Pendeln ska gå till Gnesta!”

  1. Sämre pedel för Gnesta vore ett brott mot redan färdig etablering i Gnesta.
    Och Gnesta borde fatta att de ska vara med och betala för Citybanan i Stockholm. Om inte Gnesta betalar för Citybanan åker de av banan. Sörmland blir landsbygd 100%.

    Det är för trångt på spåret Södertälje Syd – Järna, ff. Särskilt när nya banan öst från Järna börjar åka. Då blir det tydligen stopp för pendeln till Gnesta.

    Svar? Bygg ut mer spår. Eller åk bil…

  2. Gnesta ska inte behöva drabbas för att infrastrukturen blivit eftersatt. Regeringen bör ge tydliga instruktioner till Trafikverket att antingen skapa en väntelista för ny trafik till Göteborg eller lotta ut avgångar för fjärrtåg inom befintligt utrymme.

    I en tid när regionen växer, och bostadssituationen är ansträngd, ska inte det offentliga genomföra åtgärder som försvårar arbetspendling!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s